Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Yemeği

Hoş geldin! rdmu tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Enginar Yemeği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
enginar-yemegi.jpg

Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ enginar yaprağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gr kuşbaşı et ( olmasada olur)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı kadar kuru domates ( kuru domates isteğe bağlı)
  • Tuz

Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak enginar yapraklarını temizleyelim.
  2. Enginarın sap kısmını bıçağın sırtıyla sürtüp temizleyelim.
  3. Üzerindeki tüyleri iyice temizleyin yoksa yemek acımsı olur.
  4. Ardından küçük küçük doğrayıp limonlu suda bekletelim kararmaması için.
  5. Ardından düdüklü tencerede suda 20 dakika haşlayalım.
  6. Haşladığımız etleri tencereye alıp zeytinyağı ile birkaç dakika kavuralım.
  7. Doğradığımız soğan ve domatesi ekleyip kavuralım.
  8. Salçaları da ekleyip kavuralım.
  9. Tozbiber ,nohut, tuz ve haşladığımız enginar suyundan iki veya üç su bardağı ekleyip yaklaşık 10 beye 15 dakika pişirip ocaktan alalım. Servise hazır afiyet olsun ????.
Enginar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt