Enginar (Portakallı) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet enginar
- 1’er adet havuç ve patates (Küp biçiminde doğranmış brunoise-brunuaz)
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış, büyük boy)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz
- 1 adet portakal suyu (Taze sıkılmış)
Enginar (Portakallı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve sarımsak zeytinyağında hafif kavrulur, şeker ilave edilir. 1 su bardağı kadar su ile portakal suyu eklenerek, tencereye evvel enginarlar, daha sonra havuçlar konarak hafif pişirilir.
- Tenceredeki karışıma patates ve bezelye tıpkı anda katılır. Karışımın üzerini biraz geçecek formda su eklenir.
- Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı tutulmalı, hafif ateşte pişirme yapılmalıdır. Patatesler yumuşamaya yakın tuz ek edilir ve 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Afiyet olsun….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.