iltasyazilim
FD Üye
Enginar Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane enginar
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*Yarım limon
*1 tatlı kaşığı tuz
Enginar Konservesi Tarifi Yapılışı Merhaba Biz 3 kişi olduğumuz için konserveleri tek kullanımlık olarak ayarladım tek yemeklik olarak Siz isterseniz konserve aldığı kadar enginarı koyabilirsiniz Azaltıp çoğaltmak size kalmış Sos miktarı da değişmez Sadece sosa ilave olarak üstlerini kapatacak kadar su koymak yeterli Gelelim tarife;
Öncelikle enginarları alacak kadar tencereye su koyup kaynatıyoruz Kaynayan suya enginarları koyup 3 dk haşlayıp süzüyoruz (dk yı geçirmeyelim çok erimemeli) enginarları kavanoza üst üste koyuyoruz Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp enginarların üstüne döküyoruz ve enginarların üstünü geçecek kadar su ilave ediyoruz (Kavanozu tepeleme doldurmayalım, 3 parmak boşluk kalsın kavanozda) kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim ve bir tencereye koyup yarısına kadarda kaynar su koyup 1 saat kaynatalım 1 saat sonra ters bir şekilde havlu üstüne koyup soğuyana kadar kalsın Konservemiz hazır soğuduktan sonra düzeltip kuru Serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz
*3 tane enginar
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*Yarım limon
*1 tatlı kaşığı tuz
Enginar Konservesi Tarifi Yapılışı Merhaba Biz 3 kişi olduğumuz için konserveleri tek kullanımlık olarak ayarladım tek yemeklik olarak Siz isterseniz konserve aldığı kadar enginarı koyabilirsiniz Azaltıp çoğaltmak size kalmış Sos miktarı da değişmez Sadece sosa ilave olarak üstlerini kapatacak kadar su koymak yeterli Gelelim tarife;
Öncelikle enginarları alacak kadar tencereye su koyup kaynatıyoruz Kaynayan suya enginarları koyup 3 dk haşlayıp süzüyoruz (dk yı geçirmeyelim çok erimemeli) enginarları kavanoza üst üste koyuyoruz Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp enginarların üstüne döküyoruz ve enginarların üstünü geçecek kadar su ilave ediyoruz (Kavanozu tepeleme doldurmayalım, 3 parmak boşluk kalsın kavanozda) kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim ve bir tencereye koyup yarısına kadarda kaynar su koyup 1 saat kaynatalım 1 saat sonra ters bir şekilde havlu üstüne koyup soğuyana kadar kalsın Konservemiz hazır soğuduktan sonra düzeltip kuru Serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz