Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

enginar kanserden koruyor

enginar kanserden koruyor
0
81

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
enginar kanserden koruyor Anayurdu Akdeniz ülkeleri olan enginar, toprağı zengin, iklimi yumuşak ve nemli olan böylece çok ülkede yetiştirilir Yaklaşık 1 m uzunluğundaki bitkinin toprak üstü bölümü her yıl çiçeklenme döneminden daha sonra ölür Ertesi yıl yeni yaprak ve çiçekler verir Rozetler yaratıcı yaprakları derin loplu ve bol tüylü, çiçekleri mor renklidir Ekiminden sonraki dörtsekiz sene içinde rozet demeti gitgide artarak kalabalıklaşır, buna tabi olarak çiçek başlarının büyüklüğü ve kalitesi düşer Bitki bu yaşa geldiğinde kök parçalarından alınan sürgünlerden yeni ot gibi yaşama üretilir Yağlı bitki örtüsü hariç hiçbir sebze ya da meyva, mineral bolluğu bakımından enginarla yarış edemez bol miktarda potasyum, kalsiyum ve manganezden diğer A, B1 ve C vitaminleri taşıyan enginarın en büyük özelliği karaciğeri temizlemesi ve safranın basit akışını sağlamasıdır Romatizmalılara salık verilen enginar, unlu yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırdığı gibi idrar söktürücü özelliğe da sahiptir Perhiz yapanlar için gözardı edilemeyecek olan enginarın 100 gramı yalnızca 53 kalori içerir Mutlaka saklayın! Enginar suyunu elbette atmayın İçinde kıymetli minerallerin bulunduğu bu suyu çorba yapımında kullanabilirsiniz Sıhhat için enginar 16 yüzyılda yaşayan ve o çağın en meşhur hekimlerinden olan Castro yüksek ateşte haşlanmış enginarın suyunu çoğu hastalığın tedavisinde kullanırdı Bir Akdeniz ülkesi olan ülkemizde de bol miktarda yetişen enginarın yerli çeşitleri arasında şıra, Bayrampaşa, Darıca, sakız enginarlarını sayabiliriz Karaciğerin en büyük dostu olarak tanıdık enginarı mevsiminde oldukça çok tüketmekte üstünlük vardır Mevsiminde en düşük 60 adet yenen enginarın vücudu tüm hastalıklardan koruduğuna inanılır Enginar pişirirken uyarı etmeniz gereken noktalar: Enginarları saklarken kararmalarını durdurmak için limon suyu ek edilmiş su batmış bir kapta bekletin Pişirme sırasında enginarın içine katacağınız bir dilim limon, kararmayı önler Eğer enginarı kendiniz soyacaksanız sapını pişirmeden az önce kesin Çünkü sapları kesilen enginarlar uzun süre tazeliğini ve beyazlığını koruyamaz Enginar saplarını bıçakla keserseniz dibindeki lifleri temizleyemezsiniz Bu yüzden sapını bıçakla kesmek yerine kırın sonradan bir bıçak yardımı ile lifleri temizleyin Enginarın pişip pişmediğini anlamak için, bir çatal veya bıçağın sivri ucunu bütün ortasına bastırın, eğer bıçak kolayca batıyorsa enginar pişmiş demektir alıntıdır  
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt