Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım)

Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım)
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
enginar-gorunumlu-zeytinyagli-kerevizresimli-anlatim.jpg

Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet orta uzunluk kereviz (Soyulup enginar halinde halka halka doğranmış)
  • 1 adet limon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ (Harçları pişirirken)
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet büyükçe patates (Küp küp minik doğramış)
  • 1 ,5 ajda çay bardağı bezelye
  • 2 orta uzunluk havuç (Soyulup küp küp doğranmış)
  • 3 çay bardağı sıcak su (Harçları pişirirken)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ (Krevizi pişirirken)
  • 1 çay bardağı su (Gerekli ise kerevizi pişirirken)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kerevizleri soyup, enginar formunda halka halka doğruyor ve yarım limonlu suda bekletiyoruz.
  2. Patatesimizi minik küp küp doğrayıp nişastasından arınması için suda bekletiyoruz.
  3. Yayvan bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağımızı alıp soğanları ekleyerek öldürüyoruz (Çok öldürmeyelim hafif canlı kalsın ki başka sebzeler kavrulurken yanmasın)
  4. Akabinde bezelyelerimizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Küp doğranmış havucumuzu ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz, yıkayıp süzdüğümüz küp doğranmış patatesleri ekliyoruz, karıştırıp üzerine 3 ajda çay bardağı sıcak su ve yarım çay kaşığı tuz katıyoruz.
  6. 1 taşım kaynatıp, kısık ateşte sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika denetimli pişiriyoruz (Kerevizle birlikte de pişeceği için tam haşlamıyoruz) Altını kapatıyoruz.
  7. Kerevizlerimizi yayvan bir tencereye diziyoruz. Üzerlerine kaşık kaşık sebzeli harcımızı koyuyoruz. Sebzelerin piştiği suyu kaldığı kadar bu tencereye ekliyoruz.
  8. Tencereye kerevizlere gelmeyecek halde kenarından 1 çay bardağı su ekliyoruz (Gerekli değilse eklemeyin tencerenin 1/4!ü kadar su yeterli)ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekliyoruz.
  9. Üzerine yarım limon suyu ve tuzumuzun öteki yarısını ekleyip, bir taşım kaynatıyor ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika denetimli pişiriyoruz.
  10. Pişmeye yakın 1 çay kaşığı şekeri serpiştiriyoruz. Kerevizler yumuşayınca altını kapatıyoruz.
  11. Süslemek için; kereviz yaprakları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt