
Enginar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tam 1 de yarım enginar
- Çeyrek limonun suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küpler halinde doğranan enginar çeyrek limonun sıkıldığı suda yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen enginarlar süzülür. Tereyağı ve zeytinyağında un kavrulur, daha sonra su ve süt eklenir.
- Haşlanan enginar, tuz ve karabiber ilave edilir, çorba kaynayana kadar karıştırılır (Enginar öncesinde piştiği için 10-15 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli olacaktır)
- Faydaları saymakla bitmeyen enginarın çorbası da çok lezzetli. Denemeyi düşünenlere şimdiden afiyet olsun.