Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Engellilere Ücretsiz Memurluk Kursu

Engellilere Ücretsiz Memurluk Kursu
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Engellilere Bedava Memurluk Kursu Hakkında Veri

Engellilere Bedava olarak verilecek Memurluk Kursları Irk Eğitim Merkezleri ve yerinde görülecek diğer merkezlerde düzenlenecek
Ücretsiz yapılacak kurslar için il ve ilçelerdeki Insanlar Eğitim Merkezlerine başvurular başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sıhhat Bakanlığı ile ÖSYM arasında imzalanan protokol ile 2019 ÖMSS'nin ÖSYM tarafından yapılması kararlaştırılmış ve sınavın 29 Nisan 2019 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti

ÖMSS test içerikleri, KPSS'ye paralel olarak, orta öğretim, önlisans ve lisans sınavlarının içerikleriyle benzer olacak ve testler bu kapsamda 60 soruluk genel kabiliyet ve genel kültür kısımlarından oluşacak ÖMSS hazırlık kurslarında verilecek eğitimin içeriği de sınav içeriğine paralel olarak, Türkçe, matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye coğrafyası, esas yurttaşlık bilgisi, genel kültür ve genel kabiliyet konularından oluşacak

Genel özürlüler (ortopedik, süreğen, ruhsal ve hissi, dil ve söylev bozukluğu olan özürlüler gibi), görme özürlüler, işitme özürlüler ve zihinsel özürlüler kategorilerinde gerçekleştirileceği için sınava karşın kurslar da buna kadar düzenlenecek

Hazırlık kurslarına, lise ve dengi okul mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek

Eğitimler sonucunda kursiyerlere ÖMSS'ye yönelik yeterliliklerin kazandırılması ve kursiyerlerin başarı oranının arttırılması hedefleniyor Program süresi 216 ile 360 saat arasında olacak

Konuyla ilgili bakanlığın sitesinde yayımlanan resmi açıklamada şu ayrıntıalra yer verildi

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kadar 29 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır ÖMSS başvuru formu kılavuzu ve detayları ÖSYM ve (osymgovtr) Özürlü ve Ihtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ozurluveyasligovtr) web sitelerinden öğrenilebilecektir

Daha önce duyurulduğu üzere ÖMSS için düzenlenecek olan hazırlık kursları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Ihtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz girişimi ile Milli Eğitim Bakanlığı Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İl ve İlçelerdeki Insanlar Eğitim Merkezlerinde verilecektir
ÖMSS Kurslarına için özürlü vatandaşlarımızın ikamet ettikleri il veya da ilçelerindeki en yakın Halk Eğitim Merkezine başvurmaları gerekmektedir

En yakın Irk Eğitim Merkezinin irtibat bilgilerini öğrenmek için tıklayınız: hemmebgovtr *

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt