
Enfesto Sütlaç (Kremalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
- 1 su bardağı şeker (1,5 da kullanılabilir damak tadına göre)
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5-2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
Enfesto Sütlaç (Kremalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç ve su küçük bir tencerede pirinçler tam pişene kadar kaynatılır.
- Süt, krema ve şeker ayrı bir tencerede kaynatılır.
- Pirinç piştikten sonra sütlü karışımın içine suyuyla birlikte ilave edilir. (zaten çok az su kalıyor içinde).
- Yarım su bardağı su ile nişasta ve pirinç unu açılır.
- Kaynayan karışıma sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.
- 5-10 dakika kadar (özleşene kadar) kaynatılır.
- En son vanilya ilave edilir.
- Servis kaselerine alınır.
Not: sütlaç ilk piştiğinden hafif sulu gelebilir ama ölçü tam ölçüdür. Soğuduğunda tam ideal sütlaç kıvamında oluyor.
Enfesto Sütlaç (Kremalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı