Enfess Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşuğu tereyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sarımsaklı yoğurt
- Lavaş ekmeği
- Soğan
- Domates
- Sumak
- Turşu isteğe nazaran
Enfess Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukgöğsünü küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tereyağınıda ekleyip kapağı kapalı kaynamaya bırakın.
- Tavuğun suyundan 1 çay bardağı ayırıp gerisini süzün.
- Tavaya sıvı yağını alıp hafif kızdırın, baharatlarını ekleyip birkaç saniye kavurun.
- Tavuk suyunu ve tavuk etlerinide tavaya alıp 10 dakika kısık ateşte kavurun.
- Lavaş ekmeğini etlerin üzerine 2 dakika koyun daha sonra et, maydanoz, soğan, domates karışım ve yoğurt sosundan koyup dürüm halinde sarın. Yanına acı turşuyla servis edin. İnstagram esma. S. Kitchen ❤❤. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.