Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı)

Hoş geldin! opel45 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

*1 bardak sıvı yağ
*1 adet limon
*2 diş sarımsak
*300 gram tavuk but
*12 (yarım) soğan
*3 yemek kaşığı tereyağ
*500 gram havuç
*2 bardak pirinç
*Tuz, karabiber

Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi Yapılışı
Hazırlanışı
1 Türkmen pilavı hazırlığımıza ilk olarak 2 bardak pilavlık pirincimizi geniş bir kabın içine alarak taşına çöpüne göz attıktan sonra*pirinçlerin üzerini 1 parmak kadar aşıncaya kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı tuzu ve bir adet limon suyunu ilave ederek pirincimizi yarım saat kadar ıslanması için beklemeye bırakarak başlayalım
2 Fırını 200 dereceye ayarlayıp sarımsakları alüminyum folyo içerisine alıp fırına verelim
3 Soğanı ve havucu yemeklik doğrayalım
4 Tencereye sıvı yağı, tavuk etini koyalım ve kavuralım
5 İçine soğanı ve havuçları ilave edelim sonra kavurmaya devam edelim
6 Tencerenin kapağını kapatalım ve havuçlar pişene kadar pişirelim
7 Pirinci yıkayıp suyunu süzüp limonu içerisinden çıkartalım Tencerenin içine ilave edelim sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim (tavuk suyu ilave ederseniz çok daha güzel olacaktır )
8 Piştikten sonra güzelce karıştıralım ve içerisine 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 5 dakika dinlendirelim
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt