Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça

Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça
0
145

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500gr un (4 su bardağı tepeleme)
  • 250gr market tereyağı
  • 100ml su (yarım su bardağı)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 bütün yumurta (Üzerine için sarısı)
  • 20gr yaş maya (Yarım paket)

Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tezgahta unu havuz yapalım ve içerisine oda ısısında yumuşak tereyağı ve yumurtayı koyalım.
  2. Daha sonra başka bir kapta su, şeker ve mayayı uygunca karıştırın ve havuza ekleyin tuzu ise unun kenarına eşit biçimde dağıtın (Unu havuza değil)
  3. Önce parmak uçlarınızla sıvı karışım ve tereyağı ile yumurtayı sonra azar azar unu yedirerek ele yapış yapış olan bir hamur elde edin.
  4. Spatula yardımı ile hamuru toplayın tezgah üzerinde streç kapatarak 30dk dinlendirin.
  5. Dinlenmiş olan hamurun üzerine hafif un serperek portakal büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin tepside üzerlerine bastırarak yassılaştırın yumurta sarısını sürerek üzerine çatal çekin.
  6. 50 derecede alt üst fırında 10 dk mayalandırın ve 170 dereceye çıkararak kızarana kadar pişirin (20 dk civarı)
  7. Fırından çıkan poğaçalarınızın birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis yapın afiyet olsun.
Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt