
Enfes Sosuyla Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Gereçler
- 16 tane tavuk baget (Kasaptan açılmış bir halde aldım, meskende siz de açabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı olacak hepsi ( Kekik, pul biber, kara biber, tuz)
- Taze nane kurutması bir tutam (Hazır da olur)
- 4 büyük diş sarımsak (Rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yağlı kağıt
Enfes Sosuyla Fırında Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bagetleri yıkayıp 5 dakika süzgeçte bekletelim. Geniş bir kaba alıp tüm materyalleri karıştıralım.
- Yarım saat buzdolabında bekletelim. Daha fazla da beklerse sosu içine işler hoş olur. (Bu kısmı hazırlama müddetine eklemedim)
- Dikdörtgen derin fırın tepsisine kemikler üst gelecek biçimde yerleştirelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp açık yer kalmayacak halde kapatalım. Evvelden ısıtılmış 240 derece fanlı ayarda 50 dakika pişirelim.