
Enfes Ötesi Harf Yaş Pasta (E) Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
- 8 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 2,3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2 çimdik tuz
- 1 litre süt
- 3 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı un
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı, margarin
- 1 poşet krem şanti
- Sade kremşanti (2 paket=1 kutu)
- Çilek
- Rulo gofret
- Top çikolata
- Küçük çikolata
Enfes Ötesi Harf Yaş Pasta (E) Tanımı Yapılışı
- Pandispanya için yumurta sarılarımız ile şekeri çırpalım.
- Akabinde ılık suyumuzu ekleyelim. Akabinde eleyerek katı materyalleri ekleyelim.
- Farklı bir kapta yumurta beyazlarımızı bir fiske tuz ile krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Bu iki karışımı birleştirip spatula ile karıştıralım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim yağlı kağıtta.
- Denetim edin pişip pişmediğini fırına nazaran değişir. ????krema için vanilin tereyağı ve krem şanti hariç hepsini ekleyelim.
- Sonra pişince soğutup bu kalan gereçleri ekleyelim. Keki süt ile ıslatalım.
- Dışına kremşantiyi sürüp biraz ayıralım. Akabinde meyvelerimiz ve çikolatalarımız ile süsleyelim.
- Ayırdığımız kremşantiyi sıkma torbası ile sıkıp süsleyelim.