bilgisayarci
FD Üye
Enfes Lezzetiyle Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tahin
Enfes Lezzetiyle Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü koyalım, yumurta, un ,nişasta,şekeri katıp karıştıralım.
- Ocağı açıp muhallebiyi pişirelim. (yaklaşık 5-6 dakika).
- Kıvam alıp pişen muhallebiyi ocaktan alalım.
- Tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
- Son olarak tahini de katıp güzelce karıştıralım.
- Suyla ıslatılmış kaselere hisse edelim.
- Buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyan muhallebiyi kenarlarına hafif bastırarak kaseden çıkaralım.
- Servis tabağına aksi çevirip ,üzerini fındık, ceviz vs süsleyelim.
Afiyet olsun.
Tarifi @nefistatlarmutfagı yazarımızdan denedim.
Bu hoş tanım için kendisine teşekkür ederim.
Not:Ben tanımı hem birinci denediğim için hemde iki olduğumuz için ölçüyü yarı yarıya indirerek yaptım sizde bu halde yapabilirsiniz.
Özellikle tahini sevenler için.
Denemeye bedel bir tanım ????.
Enfes Lezzetiyle Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.