Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Muhteşem

Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Muhteşem
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
enfes-lezzeti-akillara-kazinir-cokertme-kebabi-muhtesem-11.jpg

Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Mükemmel Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo dana antrikot (5 kişi için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 silme çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 13 adet orta uzunluk patates
  • 1 büyük su bardağı sarımsaklı yoğurt, biraz akışkan kıvamlı olucak.
Domatesli salça sosu için;
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 orta uzunluk domates (püre yapılacak)
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Biraz karabiber

Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Süper Tanımı Yapılışı

  1. Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyip, kibrit çöpünden kalınca incelikte dilimlere kesip su içinde bekletelim.
  2. Sarımsaklı yoğurdunu hazır edelim. Sonra domates sosunu hazırlayalım.
  3. Tereyağını eritip salçalarını ekleyip birazcık kavurulalım .
  4. uüzerine püre yapılmış domatesi ek edip baharatlarını katalım suyunu ekleyelim.
  5. Karıştırıp kapak örtelim. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.
  6. Sonra, etlerimizi, ince uzun jülyen şeklinde doğrayalım.
  7. Kızgın tavaya sıvı yağı döküp üzerine etleri ek edelim.
  8. Yükseğe yakın ateşte, karıştırarak biraz suyunu salmasını ve rengini değişmesini bekleyip gerisine kapak kapatalım.
  9. Orta ateşe indirip etin çokça sulanıp tekrardan kendi suyunu çekene dek ortada bir karıştırarak pişirelim. (40-50 dk ortası gibi).
  10. Bizde bu sırada; patatesleri süzüp, mutfak havlusu içinde suyunu büsbütün kurulayıp çokça kızgın yağda yüksek ateşte patatesleri kızartalım peçete serilmiş bir tabağa tuz serpip biriktirelim.
  11. Sonra; suyu hiç kalmayan tavadaki et içine tereyağını ek edelim baharatlarını da katıp karıştıralım.
  12. Yağ eriyince üzerine yarım çay bardağı sıcak su döküp yine kapak örtelim .
  13. Ortada tavayı sallayarak biraz daha pişirelim suyu kalmayınca ocaktan alalım, domates sosunu ısıtalım.
  14. 5 adet servis tabağı içine biraz patates koyalım üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosundan gezdirelim.
  15. En üste etleri paylaştıralım, tekrar biraz daha yoğurt ve domates sosu döküp servis edelim.
Afiyet şifa olsun.
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt