Enfes Kışlık Menemen İle Sebzeli Bulgur Pilavı Bu Tanım Kaçmaz Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı bulgur
- 2.5 çay kaşığı tuz
- Yazın kavonozlanmış menemen den
- Yarım su bardağı (Siz domates biber doğrayıp yapabilirsiniz lakin ben kışlık menemen tercih ediyorum )
- 4 su bardağı + çeyrek bardak su ( ben soğuk tercih ediyorum)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Enfes Kışlık Menemen İle Sebzeli Bulgur Pilavı Bu Tanım Kaçmaz Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağ tereyağ tencereye alınır.
- Üzerine menemen koyulur ve menemen pişirilir.
- Yıkanmış bulgur ve tuz eklenir düzgünce karıştırıldıktan sonra su eklenir ve tekrar karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve altı en yüksek dereceye alınır.
- Su güzelce kaynadıktan sonra altı en kısığa alınır ve suyunun çekmesi beklenir suyu çektikten sonra servis edilir lakin biraz beklerse daha âlâ olur.
Afiyet olsun .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.