elektronikci
FD Üye

Enfes Kaşık Pastası Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 kaşık un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 paket savoyer bisküvi (kedidili bisküvi)
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata (80 gramlık )
Enfes Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebisi için tencereye un,nişasta,toz şeker ve yumurta sarısı ek edip karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyelim karıştıralım, ocağa alalım, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alınca bir paket kremayı,labne peyniri,damla sakızı ve vanilyayı ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Bisküvileri sütle ıslatarak borcam tepsiye dizelim .
- Üzerine muhallebiyi yayıp düzeltelim.
- Ganaj için kremayı küçük bir tencereye alalım, üzerine çikolataları ek edelim.
- Çikolatalar eriyecek sıcaklığa gelince ocaktan alıp karıştıralım.
- Muhallebinin üzerine çikolatayı yayalım .
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat mümkünse bir gece dinlendirelim pastamız hazır afiyet olsun.