Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes kaburga dolması nasıl yapılır?

Enfes kaburga dolması nasıl yapılır?
1
275

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
8POXE_1575108864_5685.jpg

Güneydoğu Anadolu'nun enfes yemekleri arasında taraf alan kaburga dolması adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz bir tanım. Evvelce kuyularda yahut taş fırınlarda yapılan kaburga dolmasını kalabalık misafirlerinize meskende de yapabilirsiniz. Evet nasıl? Harika kaburga dolmasının tanımı bugünkü metnimizde.

Kaburga dolması  baharatları, tereyağı ve olmazsa olmazı bademiyle midelere taht kuruyor.Anadolu mutfağının eşsiz lezzeti bildiğiniz tüm dolmaları unutturacak. Konutunuzun vazgeçilmez yemeklerinden biri olacak kaburga dolması, Diyarbakır, Mardin, Batman vilayetlerimizin en meşhur yemekleri arasında. Pişmesi epeyce uzun sürse de hazırlanması çok da sıkıntı olmayan ve muhakkak beklediğinize değecek bir tanım. Saatlerce pişmiş ve lokum üzere dağılmış kuzu kaburga eti ve derisinin içine doldurulmuş bol baharatlı iç pilav ile servis ediliyor. Gelin birlikte kaburga dolmasının tanımını öğrenelim...

b7tS7_1575110287_5613.jpg

KABURGA DOLMASI TANIMI:

MATERYALLER

1,5 kilo kaburga eti
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su

İç pilav için;

1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı badem rendesi
Yarım demet maydanoz
1 bardak su
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

NGZPV_1575109276_1663.jpg

YAPILIŞI

Tarife öncelikle iç pilavı yaparak başlayın. Tereyağını tencereye alın. Pirinç ve bademi kavurun. Yarısını kenara alıp vesair yarısına su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Pişen iç pilavı kenara alın. Kalan yarısına ise ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve reyhan ek edip uygunca karıştırdıktan sonra iki pirinç karışımına birbiriyle karıştırın.

Pak ve hazır olan kaburgalara iç pilavı doldurup iple sıkıca bağlayın.

Derin bir tencereye aldığınız kaburgaları 2 kadar haşlayıp, Üzerine tereyağı ve salça sürüp evvelden ısıttığınız 180 kademelik fırında yarım saat pişirin.

İpleri kesip üzerine kızgın tereyağı dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

ceyllann

FD Üye
Katılım
Ara 8, 2020
Mesajlar
4
Etkileşim
0
Puan
1
Yaş
35
F-D Coin
75
Çok güzel, Hem görüntüsü hemde lezzeti, Karabiber ayrı bir lezzet katıyordur eminim. Ciddi bir emek isteyen bir yemek. Her yiğidin harcı değil. . Elinize sağlık
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt