
Enfes İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 adet kabartma tozu
- 5 su bardağı kadar un
- 1 kase ceviz
- 4 bardak şeker
- 4 bardak su
- Limon suyu
Enfes İstiridye Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım. Soğumaya bırakalım.
- Birinci olarak sıvı yağ süt kabartma tozunu ekleyelim.
- Daha sonra irmiğimizi de ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Ölçülü bir halde unumuzu da ekleyelim.
- Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- 1 modül alıp içine ceviz koyarak yuvarlak form oluşturalım.
- Üzerine çay bardağı ile fotoğrafta olduğu üzere istiridye formunu verelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı gidince soğuk şerbetimizi tatlının üzerine yavaş yavaş dökelim.
- Tatlının bi alt tarafını daha sonrada üst tarafını çevirelim şerbetini düzgünce çeksin.
- Üzerine istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.