iltasyazilim
FD Üye
Enfes Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 vanilin
*2 yemek kaşığı kakao
*4 yemek kaşığı hazır çikolata sosu (Toz olacak)
*2 su bardağı un
Sosu için
*1 5 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın su
*1 çay bardağı şeker
*2 tatlı kaşığı kahvaltılık çikolata
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz çikolata sosu
Enfes Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumuşacık ıslak kekimize baslayalım
*Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım
*Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım
*Kakao, vanilin kabartma tozu ve toz çikolata sosunu ilave edip unu da ekleyip bi güzel karıştıralım normal kek kıvamından biraz daha yumuşak olacak gayet normal
*Yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim
*Bu esnada çok pişip kurumasına izin vermeyelim kürdan testi yapmak faydalı olacaktır
*Kekimiz fırında pişerken biz sosumuz için gerekli malzemeleri uygun bir tencere veya cezveye koyalım karıştıralım kısık ateşte
*Sürekli karıştıralım kaynayınca ocaktan alalım
*Kekimiz çıkınca iki dk sonra kürdanla delip sonra dilimleyelim
*Kek sıcak sos da sıcakken her yerine gezdirelim bir kaç saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun sevgiyle kalın
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 vanilin
*2 yemek kaşığı kakao
*4 yemek kaşığı hazır çikolata sosu (Toz olacak)
*2 su bardağı un
Sosu için
*1 5 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın su
*1 çay bardağı şeker
*2 tatlı kaşığı kahvaltılık çikolata
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz çikolata sosu
Enfes Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumuşacık ıslak kekimize baslayalım
*Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım
*Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım
*Kakao, vanilin kabartma tozu ve toz çikolata sosunu ilave edip unu da ekleyip bi güzel karıştıralım normal kek kıvamından biraz daha yumuşak olacak gayet normal
*Yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim
*Bu esnada çok pişip kurumasına izin vermeyelim kürdan testi yapmak faydalı olacaktır
*Kekimiz fırında pişerken biz sosumuz için gerekli malzemeleri uygun bir tencere veya cezveye koyalım karıştıralım kısık ateşte
*Sürekli karıştıralım kaynayınca ocaktan alalım
*Kekimiz çıkınca iki dk sonra kürdanla delip sonra dilimleyelim
*Kek sıcak sos da sıcakken her yerine gezdirelim bir kaç saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun sevgiyle kalın