
Enfes Et Şöleni Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kırmızı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram treyağ yahut margarin
- Tuz ,pul biber, kara biber, kekik
- Pide ekmeği
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, kekik, sıvı yağ
- Kızdırılmış tereyağı
Enfes Et Şöleni Tanımı Yapılışı
- Etlerimizi yıkayıp süzüyoruz evvelce ısıttığımız düdüklü tencerede etleri mühürlüyoruz et yaklaşık 5 dk kavuruyoruz.
- Yeterlice suyunu salıp çekmesine yakın sıvı yağ, margarin, tuz ve bir adet orta uzunluk kuru soğanı 2 ye bölüp içine atıyoruz.
- Soğan aslında eriyip kaybolacaktır bir ölçüde su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişiriyoruz etinizin pişmesini kendiniz ayarlayın birtakım etler daha süratli kimi etlerde daha geç pişer.
- Salçalı sos için tavaya sıvı yağ koyuyoruz domates ve biber salçalarını da ekleyip bir kaç dk salçayı kavuruyoruz ,tuz ve kekiği de ekliyoruz.
- Bir ölçüde su ekleyip kısık ateşte sosu 6/7 dk pişiriyoruz akışkan bir sos elde edeceğiz.
- Pişen etleri düdüklüden alıyoruz didikliyoruz. Farklı bir tavaya sıvı yağ ve baharatları ekliyoruz baharatları 1 dk kavurduktan sonra etlerimizi de ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz etimizi.
- Her şey hazır sıra tabaklamada servis tabağının içine ekmek modüllerini yayıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz didiklediğimiz etleri yayıyoruz .
- En üstüne salçalı sostan gezdiriyoruz isteğe bağlı tereyağı da kızdırıp gezdirdikten sonra yemeğimiz hazır. Afiyet olsun????????.