
Enfes Aroması İle Yumuşacık Biftek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet biftek 1-1.5 parmak kalınlığında(yani dövülmemiş, inceltilmemiş )
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kekik
- 2 dilim ekmek
Enfes Aroması İle Yumuşacık Biftek Tanımı Yapılışı
- Etimizi öncelikle oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkartıp 30-35 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen etimizi yıkadıktan sonra süzüyoruz ve sıvı yağ ile(riviera olsa bile zeytin yağ olmayacak) yağlıyoruz.
- Her iki tarafına da tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Bu kademede döküm ya da ızgara tavamızın altını harlı ateşte açıyoruz. Tavamızın ısındığını elimizi yaklaştırdığımızda 3. Saniyede yanmasından anlayabilirsiniz.
- Isınan tavaya etimizi yerleştiriyoruz.
- Az pişmiş et için 2 dk.
- Orta pişmiş için 3 dk.
- Çok pişmiş içinde 4-5 dk her iki tarafını da pişirmeniz kâfi.
- Ben orta pişmiş için 3 dk olarak gerili önlü yani toplamda 6 dk da pişirmiş oldum. (etleri ezmeden aykırı çevirmeye dikkat edin).
- Etlerimiz piştikten sonra farklı bir tavaya tereyağ, kekik ve ezilmiş sarımsak atılır.
- Eriyen tereyağa etlerimiz eklenir. Ete nitekim hoş bi aroma katıyor 2 3 dk etleri tereyağda çevirmeniz kâfi.
- Son olarak tereyağdaki etler bi tabağa alınarak 2-3 dk dinlendirilir içindeki suyu çabucak salmaması için.
- Tereyağlı tavamıza 2 dilim ekmeği atarak son lezzeti bu biçimde sağlıyoruz????.
- Dinlenen bifteğinizi kızarmış ekmeğiniz ile servis edebilirsiniz.