Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enerji Veren Gıdalar

Enerji Veren Gıdalar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Enerji Veren Gıdalar





1 KIRMIZI BİBER (Kapsaisin): Etkin bir hayatınız varsa, vücudunuzun da devingen olmasını istersiniz Kırmızı biberde yer alan kapsaisin doğal sızı kesicidir ve dolaşımı düzenlemeye yardım eder Gerçekte de kanınızı mukus ve toksinlerden temizleyen kırmızı biber, oksijenin hücrelerinize ulaşmasını kolaylaştırır Kırmızı biberin mide hastalığına yol açtığı inancının aksine, kırmızı biber ülserle savaşmaya destek ediyor Cılız bir mideniz ve gerginlik batmış bir yaşamınız varsa, acı veren mide problemlerinden korunmak için beslenmenize kırmızı biberi ekleyin Ayrıca, kırmızı biber erkekler arasında kanserle ilişkili ölümlerin başında gelen prostat kanserini de önlemeye yardım ediyor

2 HAVUÇ (Betakaroten ve alfakaroten): Yüzyıllardır, havucun görmeyi geliştirdiği düşünülüyordu ve çağdaş araştırmacılar bu inancın içten olduğunu ispatladılar Havuç bilhassa gece görüşünü geliştiriyor, çünkü insan vücudu betakaroteni retina göre emilen A vitaminine çeviriyor Bu gece görüşünü destekleyen pigmente transfer ediliyor Ayrıca, betakaroten tüketmek gözleri katarakttan koruyor Havuç hücrelerinizi birbiriyle irtibat halinde kalmasını sağlıyor Betakaroten, dokuların bakımı ve tamiri için manâlı olan hücreden hücreye iletişimi destekliyor Bu da hücrelerinizin kanserleşmesini engelliyor Bilimadamları betakarotenden daha iyi olan alfakarotenin bitkiler gelişimini önlediğini buldular Cildiniz için de mükemmel olan betakarotene yeteri değin sahip olursanız, yaygın cilt problemleri ve hastalıklarından korunursunuz Eğer güneşte artı kalırsanız, havuç UV ışınlarının hasarına aleyhinde cildinizi korumaya muavin olur bir de, yeterince güneş ışığı almıyorsanız beslenmenize ekleyeceğiniz havuç, cildinize bronzlaşmış bir manzara verecektir Çünkü, betakarotendeki turuncu renk deri altında depolanıyor Havuca alternatif olarak yer elması ya da helvacı kabağını her gün tüketebilirsiniz

3 KİVİ (C vitamini): Artı gezi ediyorsanız, alışılmadık saatlerde uyursunuz ya da gerginlik altında olursunuz Bağışıklık sisteminiz de zayıflar C vitami bağışıklık sisteminin sağlıklı işlemesi için gereklidir Kivide de portakaldan daha fazla C vitamini bulunuyor Sadece hür radikalleri imha etmeyen antioksidanlar, belirtilmiş hastalık türlerini azaltmaya destek ediyorlar Ayrıca her gün kivi yemek, vücudunuzu astım veya kuru öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına aleyhinde korur Bunun yanında günde bir kivi, yürek krizi ve felci önlemeye yardımcıdır Kalp sorunu olanlar için aspirinle yer değiştirebilen kivinin her gün yenmesi gerekiyor Çünkü, damarlardaki pıhtılaşmayı önlüyor Kiviye alternatif olarak portakal veya papaya (vatanı Amerika olan ülkemizde de yetişen kavuna benzeşen meyve) yiyebilirsiniz

4 FASULYE (Lif ve protein): Yüksek oranda lif taşıyan fasulyeler birçok nedenden dolayı afiyet için yararlıdır Lif sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir Sindirim sisteminde kolay ve hızlı bir şekilde hareket eden lifler sindirim sistemini temizler ve sistemin fonksiyonunu yerine getirmesini sağlar Ahenkli olarak lifli gıdalar tüketmenin asabi bağırsak sendromu ve sütun kanseri gibi açıklanmış sindirim sistemi hastalıklarından koruduğu belirtiliyor Fasulyedeki lifler, kilo vermeye de destek ediyor Çünkü bol lifli gıdalar, düşük glisemik indekse sahiptir Keza eksik kaloriye sahip olan fasulye sizi tok tutar ve yüksek kalorili yiyeceklere karşısında kendinize etken olmanızı sağlar Yemekte tükettiğiniz fasulye, kan şekeri seviyenizi daha değişmez tutacağı için diyet yapanlar için de bir seçimdir Fasulye de ayrıca deri dokusu, saç, kemik, çivi, adale ve kan için inşa taşı olan proteinden oldukça çok bulunuyor Protein ihtiyacını fasulye, kolesterol ve yağ olmaksızın karşılıyor Fasulyeye alternatif olarak ise bezelye veya mercimek tüketebilirsiniz

5 KARADUT (Antioksidan): Karadut yemenin bir faydası, vücudunuzdaki toksinleri ve kirleri atarak temiz tutmaktır Karaduttaki siyah pigmentlerde fazla zinde antioksidanlar var Antioksidanlar sağlığınız için yararlıdır ve yaşlanma sürecini de yavaşlatır Bunun yanında antioksidanlar, yaşa tabi hastalıkları ve rahatsızlıkları önlüyor Karadut fena kolesterolü düşürüyor ve kalbi koruyor Alzheimer veya felçten sonra oluşan bellek yitimi gibi sorunlara aleyhinde beyni koruyor Hem, kanser, virüslerden koruyan bu meyveyi sabahları kahvaltınıza dahil edebilirsiniz Karadut sevmiyorsanız, kiraz ya da eriği deneyebilirsiniz *
 
858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt