iltasyazilim
FD Üye
En Zararlı Yiyecekler
Sağlığa Zararlı Gıdalar
İnsanların hayat tarzlarına paralel olarak alternatifleri çoğaldı, farklılık arttı
Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandviçi, hazırlanmış çorbaları, mikrodalgayı getirdi Beraberinde kiloyu, kolesterolü, kanseri, yepyeni hastalıkları da hayatımıza soktu
ıllar içinde insanın yemekle olan ilişkisi çabucak, sıhhat için beslenmeden manevi şımartma ile çabuk karın doyurmaya dönüşmesiyle besin sıhhat ilişkisi iki kardeş olmaktan çıktı Fakat bu duruma dayanıklılık bildiren Ne yediğinin haberdar olarak beslenen, ne yaptığının farkındalığıyla yaşayan insanlar yok değil Zira bu insanları ciltlerinden, vücutlarından, renklerinden ve duruşlarından tanıyabilirsiniz
ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GÖZDEN GEÇiRiN
Vücudun yakıtı olarak kabul edilse de şekerin yaptığı tahribat bedeni zamanından önce yıpratır Şeker böylece çok işlemden geçtikten sonradan kimyasal maddelerle ağartılarak arıtılmış edilir Şekerin niçin olduğu tahribatlar ise oldukça artı Şeker bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor, mineral dengesini bozabiliyor Karaciğer, migren, çabuk sinirlenme, uykusuzluk, çarpıntı, dermansızlık yaratıp meme, yumurtalık, prostat kanserine yol açabilmekte
Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller Şeker serotonin seviyesini yükseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir Krom ve bakır eksikliğine yol açar Hormonal dengesizliğe niçin olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder
NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?
Bu soruların cevabını yazın
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
Haftada ne değin kırmızı et tüketiyorsunuz?
Her gün ne kadar tatlı ve hamur işi tüketiyorsunuz?
Haftada kaç gün fastfood ve kızartma yiyiyorsunuz?
Günde ne kadar yürüyorsunuz?
Hayvansal yağları sık tüketiyormusunuz?
Öğünleri geçiştirecek pratik yemeklere haftada kaç gün yer veriyorsunuz?
Televizyon karşı atıştırıyor musunuz?
İşte En Zararlı 10 Gıda
Şeker
Çikolata
Hamur işleri
Tamamlanmış etler (Şarküteri ürünler)
Cips çerez atıştırmalıklar
Hayvansal yağlar
Konsantre şekerli içecekler
Kızartma ve fast food ürünler
Hazırlanmış çorbalar *
Sağlığa Zararlı Gıdalar
İnsanların hayat tarzlarına paralel olarak alternatifleri çoğaldı, farklılık arttı
Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandviçi, hazırlanmış çorbaları, mikrodalgayı getirdi Beraberinde kiloyu, kolesterolü, kanseri, yepyeni hastalıkları da hayatımıza soktu
ıllar içinde insanın yemekle olan ilişkisi çabucak, sıhhat için beslenmeden manevi şımartma ile çabuk karın doyurmaya dönüşmesiyle besin sıhhat ilişkisi iki kardeş olmaktan çıktı Fakat bu duruma dayanıklılık bildiren Ne yediğinin haberdar olarak beslenen, ne yaptığının farkındalığıyla yaşayan insanlar yok değil Zira bu insanları ciltlerinden, vücutlarından, renklerinden ve duruşlarından tanıyabilirsiniz
ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GÖZDEN GEÇiRiN
Vücudun yakıtı olarak kabul edilse de şekerin yaptığı tahribat bedeni zamanından önce yıpratır Şeker böylece çok işlemden geçtikten sonradan kimyasal maddelerle ağartılarak arıtılmış edilir Şekerin niçin olduğu tahribatlar ise oldukça artı Şeker bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor, mineral dengesini bozabiliyor Karaciğer, migren, çabuk sinirlenme, uykusuzluk, çarpıntı, dermansızlık yaratıp meme, yumurtalık, prostat kanserine yol açabilmekte
Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller Şeker serotonin seviyesini yükseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir Krom ve bakır eksikliğine yol açar Hormonal dengesizliğe niçin olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder
NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?
Bu soruların cevabını yazın
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
Haftada ne değin kırmızı et tüketiyorsunuz?
Her gün ne kadar tatlı ve hamur işi tüketiyorsunuz?
Haftada kaç gün fastfood ve kızartma yiyiyorsunuz?
Günde ne kadar yürüyorsunuz?
Hayvansal yağları sık tüketiyormusunuz?
Öğünleri geçiştirecek pratik yemeklere haftada kaç gün yer veriyorsunuz?
Televizyon karşı atıştırıyor musunuz?
İşte En Zararlı 10 Gıda
Şeker
Çikolata
Hamur işleri
Tamamlanmış etler (Şarküteri ürünler)
Cips çerez atıştırmalıklar
Hayvansal yağlar
Konsantre şekerli içecekler
Kızartma ve fast food ürünler
Hazırlanmış çorbalar *