En sık yapılan stratejik hatalar En fazla yapılan stratejik hatalar, nelelerdir, nasıl yapılır, ne şekilde ortaya çıkar, en çok kimler yapar konuları hakkında data alalım arkadaşlar 1549355297 1549355297 ensikyapilanstratejikhatalar5c59492577a00gifensikyapilanstratejikhatalar5c59492577a00gifensikyapilanstratejikhatalar5c59492577a00gifOkurken fazla şaşırdım ne çok kusur yapıyomuşuzda haberimiz yokmuş demekten başka bir şey düşünmedim Fazla ilgi çekici meleklerensikyapilanstratejikhatalar5c5949257d472alt * Krize tedbirsiz yakalannmak * Kavgacı, agresif ve uzlaşmaz tavırlar gösterilmek * Hiç iyi taraf görmemek, tamamen olumsuza odaklanmak * Geri kalmış veya yetersiz teknoloji * Bütün yumurtaları bir sepete ayrılmak * Medyayla iyi geçinememek * Yazan çizer takımının diline dolanmak, onlarla lâf dalaşına girmek * Afet tellâllığı gerçekleştirmek * Rakiplerle iyi geçinmemek * Müslüman mahallesinde salyangoz satmak * Reklamı ve tanıtımı yeterince yapmamak * Ucuz ve yetkisiz muhasebeciyle çalışmak * Akraba ve benzeşen dostla iş görmek * Bahşiş vermemek * Halktan kopmak, kafesine çekilip silik yaşamak * Bilgisayardaki bütün işlerin asgari üç kopyasını almamak * Fazla manâlı resmî evrakların noter onaylı bir nüshalarını bambaşka yerde saklamamak * Çoluk çocuk denecek gençlerin başına olgun ve tecrübeli birini bırakmamak * En son söylenecek sözü en başta söylemek * Konuşmaya fena bir örnekle ya da kerih bir cümleyle açılmak * ihracatı keşfetmemek * Gelişmiş bir ülke ve şirket gezip görmeden adım atmak * Önemli bir patronun veya üstteki seviye bir bürokratın kızıyla evlenmek * Fazla konuşmak * Ukalâlık yapmak (En büyük bir stratejik hatadır, muhatabınızın sizinle ilgili elini kolunu bağlar!) * Danışman kullanmamak, danışmamak * Dinî duygulan ve terminolojiyle istismar etmek * Devletle, maliyeyle, emniyetle problemli edinmek * Ailesini ihmal edecek kadar işkolik olmak * kandırmak ya da mübalağalı konuşmak * sinyâl güzellikte bayanla çalışmak * internet nimetini yeterince kullanmamak