Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En pratik ve kolay şerbet tarifleri

En pratik ve kolay şerbet tarifleri
0
148

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Şerbetler yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında nokta alıyor. Hem vücuda şifa hem de leziz olan enfes şerbetleri Ramazan'da kolaylıkla hazırlayarak iftar ve sahur sofralarında ikram edebilirsiniz. Tadı damaklarda kalacak birbirinden pratik ve enfes mahsusen Osmanlı periyotlarına ilişkin olan şerbet tanımları için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.

Bayramlarda şerbetlerin alanı münferittir. Osmanlı devirlerinde bayram sofralarının vazgeçilmezi olan şerbetler susuzluğu giderirken, kan şekerini de düzenleyerek vücuda şifa oluyor. İçerisindekilerin büsbütün organik olmasıyla sıkça tercih etmek isteyeceğiniz şerbetler, serinletici tesiriyle de yazın kesinlikle yapmanız gereken tarifler arasında. Hem sağlıklı hem serin bir alternatif olan şerbetler, bayram sofraları için de kültürel bir miras. Siz de kendi ellerinizle sevdiklerinize bayramda gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz şerbetler hazırlamak için yasemin.com'un listelediği tanımlara göz atabilirsiniz. 

ÜZÜM ŞERBETİ

PhpbL_1554797563_4041.jpg

Geçmişten günümüze kadar her konutta bulunan üzüm pekmeziyle ile ilgili Selçuklu'dan Osmanlı mutfağına uzanan hem vitamin deposu hem de ağızları tatlandıran mucize bir tanımımız var. Şekerin olmadığı vakitlerde yapılan bu tanım tatlı buhranlarının de doğal bir biçimde önüne geçmiş.

ÜZÜM ŞERBETİ TANIMI İÇİN TIKLAYIN: ÜZÜM ŞERBETİ

GÜL ŞERBETİ

aZwii_1554797690_8567.jpg

GEREÇLER

320 gram kokulu gül yaprağı
3.5 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Gülleri az ölçü su ile yaprakların rengini soldurmadan bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp süzdükten sonra içine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra buzdolabına koyup soğutun.

Gül şerbeti yapmanın püf noktalarından biri gül yapraklarını kaynatırken yaprakları soldurmamaktır. Soğuduktan sonra tüketilecek olan gül şerbetinin tadını bozmaması için, içine rastgele bir aroma verici koyulmaması gerekir.

REYHAN ŞERBETİ

rEdgm_1554797836_7416.jpeg

MATERYALLER

1 demet reyhan
1 bardaktan az şeker
1 limon suyu
Çubuk tarçın
Gül suyu

YAPILIŞI

Reyhanları temizleyerek derin bir kaba alın. Şeker, limon suyu ve tatlandırmak istediğiniz gayri gereçleri ekleyin. Üzerine kaynamış su dökerek yaklaşık 1 buçuk saat dinlendirin. Daha sonra süzerek servis edin.

KAVUN ŞERBETİ

xEXp2_1554798127_6982.jpg

MATERYALLER

125 gram bal
300 gram kavun
1 çay bardağı şeker şurubu
1 limonun suyu
1 çay kaşığı zencefil
2 litre su
2 kısım defne yaprağı

YAPILIŞI

Serinleten nefis şerbetler. Kavunu dilimleyin. Bal ve suyu mikserde yeterlice ezilinceye kadar çırpın. Defne yaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ek edip kaynatın. Soğutup sonra süzün ve servis yapın.

FERAHLATAN RAMAZAN ŞERBETİ

N2A65_1556350179_557.jpeg

zun süren günlerde açlığınızı ve susuzluğunuzu gidecek birebir hengamda da sağlıklı bir şerbet hazırlamaya ne dersiniz? Osmanlı periyodundan kalma enfes içinizi ferahlatacak Ramazan şerbetinin tanımı için tıklayın: FERAHLATAN RAMAZAN ŞERBETİ TANIMI
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt