Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Onemli Dualar

En Onemli Dualar
0
174

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Onemli Dualar

Okunması gereken Onemli Dualar

Nazardan ve her turlu zarardan korunmak icin okunan dua:
(Euzu bikelimatillahittammati min şerri ma haleka)
Manası:
Butun yaratıkların şerrinden Allahın kusursuz kelamlarına ayetlerine yani Kur'ana sığınırım Zira ayetlerinde gizli acık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır

Nazar değene okunacak dua:
(Euzu bikelimatillahittammati min şerri kulli şeytanin ve hammatin ve min şerri kulli aynin lammetin) Bu dua her sabah ve akşam uc defa okunup kendi uzerine veya hastanın uzerine uflenirse, goz değmesinden ve şeytanların ve hayvanların zararından korur
Manası:
Şeytanların, haşaratın ve kem gozlerin şerrinden Allahın kusursuz kelamlarına ayetlerine yani Kur'ana sığınırım Zira ayetlerinde gizli acık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır

Gunahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Subhanallahi velhamdu lillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber)
Manası:
Allahı hamd ve tesbih ederim Allahtan başka ilah yoktur ve O en buyuktur

Sabah akşam 100 kere okununca butun gunahların affedileceği tesbih:
(Subhanallahi ve bihamdihi, subhanallahil azim)
Manası:
Kemal sıfatlarla muttasıf ve noksan sıfatlardan beri olan Allahı hamd ile tesbih ederim

Namazda tesbihleri cektikten sonra duaya eller kaldırırken okunursa gunahların affedileceği dua:
(La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh lehulmulku ve lehulhamdu ve huve ala kulli şeyin kadir)
Manası:
Allahtan başka ilah yoktur İbadete layık yalnız Allahtır, O birdir, ortağı yoktur, kainat Onun mulkudur, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir

Sıkıntılardan kurtulmak icin okunan kelimei temcid:
(La havle vela kuvvete illa billahilaliyyilazim)
Manası:
Allahtan başka guc kuvvet sahibi yoktur Her şeye kuvvet ve guc veren ancak zati ve subuti sıfatların sahibi yuce Allahtır

Korku ve belalardan kurtulmak icin sabah akşam uc kere okunan dua:
(Bismillahillezi la yedurru measmihi şey un fil erdı ve la fissemai ve huvessemi ul alim)
Manası:
Allahın yuce ismine sığınana yerde ve gokte hic bir şey zarar veremez, O, her şeyi işitir ve bilir

Sabah ve akşam okunan iman duası:
(Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şeyen ve ene alemu ve estağfiruke lima laalemu inneke ente allamulguyub)
Manası:
Allahım bilerek şirk koşmaktan sana sığınırım Bilmeyerek koştumsa beni affet, sen her şeyi bilirsin

Yemek duası:
(Elhamdulillahillezi eşbeana ve ervana mingayrıhavlin minna ve la kuvveh Allahumme at'imhum kema at'amuna Allahummerzukna kalben takıyyen, mineşşirki beriyyen la kafiren ve şakıyyen velhamdulillahi rabbilalemin)
Manası:
Bizim gucumuz kuvvetimiz olmadan, bizi nimetleri ile doyuran ve susuzluğumuzu gideren Allahu tealaya hamd olsun Ya Rabbi, bize bu yemeğin hazırlanmasında emeği gecen ve bize bu nimetleri ikram edenlere sen de ikram et Ya rabbi, bizim kalbimizi şirk ve kotuluklerden koru Bizlere, dinimizin emirlerine uyan bir kalb nasip eyle

Şukur duası:
(Allahumme ma esbaha bi min nimetin ev biehadin min halkıke, fe minke vahdeke, la şerike leke, fe lekel hamdu ve lekeşşukur)
Manası:
Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin sabaha (akşama) kadar bizim yanımızda kalması yalnız Sendendir Senin ortağın yoktur Sana hamd ve şukrediyoruz
Akşam okurken (Ma esbaha) yerine (Ma emsa) demelidir

Salevat: En kısası
Allahumme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed:
Manası:
Allahım Muhammed aleyhisselama ve Onun aline salatu selam olsunGunahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Subhanallahi velhamdu lillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber)
Manası:
Allahı hamd ve tesbih ederim Allahtan başka ilah yoktur ve O en buyuktur

Sabah akşam okunması gereken istiğfar:
(Allahumme ente rabbi lailahe illa ente halakteni ve ene abduke ve ene ala ahdike ve vadike mestetatu euzu bike min şerri ma sanatu ebuu leke binimetike aleyye ve ebuu bi zenbi fağfirli zunubi feinnehu la yağfiruzzunube illa ente La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez zalimin) Bunu sabah okuyan, akşama kadar, akşam okuyan, sabaha kadar olurse, şehid olur
Manası:
Allahım, sen benim rabbimsin, senden başka mabud yoktur, ancak sen varsın, beni yoktan yaratan sensin, ve ben senin kulunum, gucum nispetinde sana verdiğim ahdimde ve sozumde duruyorum, işlemiş olduğum kotu şeylerin şerrinden sana sığınırım, bana olan nimetlerini ve gunahlarımı da sana itiraf ederim, benim gunahlarımı affet cunku senden başka bağışlayıcı yoktur Senden başka hic bir ilah yoktur, seni butun noksanlıklardan, tenzih ederim Gercekten ben, nefsime haksızlık edenlerdenim

Dinde sebat edip son nefeste iman ile olmek icin:
(Allahumme, ya mukallibel kulub, sebbit kalbi, ala dinik)
Manası:
Ey buyuk Allahım, kalbleri iyiden kotuye, kotuden iyiye ceviren, ancak sensin Kalbimi, dininde sabit kıl, dininden dondurme, Muslumanlıktan ayırma!

Tecdidi iman ve nikah duası:
(Allahumme inni uridu en uceddidelimane vennikaha tecdiden bikavli la ilahe illallah Muhammedun Resulullah)
Manası:
Ya Rabbi, la ilahe illallah Muhammedun Resulullah diyerek imanımı ve nikahımı tazeliyorum

Peygamberimizin cok okuduğu dua:
(Allahumme inni eselukessıhhate velafiyete velemanete ve husnelhulkı verrıdae bilkaderi birahmetike ya Erhamerrahimin)
Manası:
Ya Rabbi, senden, sıhhat ve afiyet ve emanete hıyanet etmemek ve guzel ahlak ve kaderden razı olmak istiyorum Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı icin, bunları bana ver!

Ofkelenince okunacak dua:
(Allahummağfir lizenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan)
Manası:
Ya Rabbi! Gunahımı af eyle Beni kalbimdeki ofkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar