En Lezzetlisinden Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 350-400 gram et (Ben kemikli et kullandım, kuşbaşıda olur)
- 3 su bardağı haşlanmış nohut (Yaklaşık 500g)
- 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase arpacık soğan (Büyükse 1, küçükse 2 adet soğan kullanabilirsiniz)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Yarımşar çay kaşığı karabiber pul biber ve toz biber
- 1 adet defne yaprağı (İsteğe bağlı)
En Lezzetlisinden Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ alınır ve et ek edilip 4-5 dakika rengi fikre kadar kavrulur.
- Tereyağ ve arpacık soğanlar eklenip 2-3 dakika daha pişirilir.
- Salçalar ve baharatı ek edilip bir kaç dakika daha pişirilir.
- Sonra haşlanmış nohut, kaynamış su, tuz ve defne yaprağı eklenir.
- Düdüklü tencerede yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- İsterseniz olağan tencerede de pişirebilirsiniz lakin pişme mühleti biraz uzar. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.