
En Lezzetli Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 5-6 su bardağı su
En Lezzetli Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yıkadığımız portakal ve limonları rasgele orta küçüklükte doğrayıp çekirdeklerini ayıklıyoruz.
- Daha sonra rondonun içine yerleştirip 1 bardak toz şekeri de ek edip kapağı kapatıyoruz. Kabuklar küçük taneli kalıncaya kadar rondo da 1 dakikalık çekiyoruz.
- Hazırlanan gerecimizi bir kabın içine döküyoruz (Ben pirinç süzgeci olan kabın içine döküyorum) sonra 5-6 su bardağı suyu ek ediyoruz. Yoğunluğuna yahut şeker tercihine nazaran 5 ya da 6 kullanıyoruz suyu.
- Daha sonra da büyük bir cam kâse yahut iri ağızlı bir kabın içine süzüyoruz (İçine kabuk kaçmamasına dikkat edin)