En Kolayından Lokum Üzere Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg kuşbaşı et
- Tuz
- 1 adet soğan
- İç yağ yahut sıvı yağ
En Kolayından Lokum Üzere Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti tencereye koyuyoruz ocakta yüksek ateşte mühürlüyoruz.
- Yavaş yavaş suyunu salacaktır .
- Soğanı soyuyoruz tüm olarak tencereye koyuyoruz ,kısık ateşte yaklaşık birbuçuk saat pişiriyoruz.
- Sonra tuzunu ekleyip yarım saat daha pişiriyoruz .
- Bazen pişme müddeti ete nazaran değişebilir tam pişmemiş ise yarım su bardağı sıcak su koyup tekrar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra sıvı yağ koyup kavuruyoruz, isteğe nazaran karabiber kimyon da kullanabilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.