
En Kolay Ve Lezzetli Ağlayan Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 – 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti (1 su bardağı süt kremşantiyi çırpmak için)
- 1 paket çikolata sosu (2.5 su bardağı süt çikolata sosunu hazırlamak için)
En Kolay Ve Lezzetli Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kek için yumurta ve şeker 4-5 dakika çırpılır.
- Öteki gereçler sırasıyla eklenir. Kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülür.
- Isıtılmış 180 derece fırında denetim edilerek kek pişirilir.
- Kek biraz ılınınca 1. 5 2 su bardağı süt ile ıslatılır. Ben yuvarlak borcamda yaptığım için 1 su bardağı süt kâfi geldi siz dikdörtgen borcamda falan yaparsanız 1. 5 2 su bardağı kullanabilirsiniz kekin durumuna nazaran kullanabilirsiniz.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra hazırlanan kremşanti kekin üzerine sürülür.
- En üste hazırlanan çikolata sosu dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.