En Kolay Un'suz Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı mercimek
- 1 tane minik patates
- 1 tane küçük havuç
- 2 su bardağı ilik suyu yahut et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
- 4 kaşık sıvı ;yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
En Kolay Un'suz Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği uygunca yıkayıp, tencereye alın patates ve havucu küp küp doğrayıp, ek edin.
- Tuz katıp, üzerine çıkacak kadar su koyup, kısık ateşte ortada karışacak yeterlice yumuşayıncaya kadar aşağı üst 20-25 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra mikserden geçirip, ocağa alın bir iki taşım daha kaynatıp, servis tabağına alın.
- Üzeri için yağ ve baharatları karıştırıp, kızartın çorbanın üzerine dökün isteğe bağlı limon suyu da sıkıp, afiyetle tüketebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.