Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay sulu patates yemeği nasıl yapılır? Patates yemeğinin püf noktaları

En kolay sulu patates yemeği nasıl yapılır? Patates yemeğinin püf noktaları
0
64

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
enfes_sulu_patates_yemegi_tarifi_1555190778_0912.jpg

Öğrenci evlerinde çok pişen aynı zamanda yemem yapmayı öğrenenlerin pilavdan sonraki adımı olan patates yemeği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kalabalık misafirlere bile hazırlanabilen enfes patates yemeği, hem kolayca pişer hem de yapımı oldukça pratiktir. Sulu yemekler arasında listenin başında yer alan enfes patates yemeğinin pratik tarifini öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Patates, Türk mutfağında neredeyse tüm yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Kolay pişmesi sayesinde kadınların sıkça tercih ettiği patates sofralara birbirinden lezzetli hal ile sofralarda yerini alır. Ancak yüzyıllardır yapılan ve genellikle yemek yapmayı öğrenenlerin ilk pişirdikleri sulu yemek kategorisinde yer alan patates yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Patates yemeği etli ve etsiz şekilde yapılabilmektedir. Et olarak kıyma, kuşbaşı veya kemikli et tercih edilebilir. Etsiz bir patates yemeği ise; akla yavan bir yemek olarak gelse de birkaç tüyo ile inanılmaz lezzetli tarifler ortaya çıkarabilmek mümkündür. Anadolu kadınlarının yüzyıllardır mutfağında pişirdiği leziz patates yemeğinin tarifi haberimizde.

PATATES YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet patates
1 adet soğan
2 kaşık biber salçası
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

3d6AF_1555190762_7396.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye yağı alıp ocağın altını kısık açın. Soğanları küçük küçük doğrayıp kavurun.

Ardından salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Patatesleri küp küp doğrayarak, kavrulan soğanların içerisine ilave edin. 

Biraz karıştırdıktan sonra tuzu, pul biberi ekleyerek suyu da ekleyin. Kaynayana kadar kapağına kapatın.

Patatesler piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt