Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay soğan halkası nasıl yapılır? Evde soğan halkasının püf noktaları

En kolay soğan halkası nasıl yapılır? Evde soğan halkasının püf noktaları
0
64

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_sogan_halkasi_nasil_yapilir_evde_sogan_halkasinin_puf_noktalari_1611302263_82.jpg

Fast Food restoranlarında ayıla bayıla yediğimiz soğan halkalarını artık evde yapabilirsiniz. Özellikle burgercilerde çok sık karşımıza çıkan soğan halkalarını, dondurulmuş halde alıp kızartabileceğiniz gibi kendi soğan halkanızı kendiniz de yapmak isterseniz hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

Soğan halkası ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Türkiye ve bazı Asya ve Kıta Avrupası ülkelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Genellikle halka şeklindeki soğan dilimlerini unladıktan sonra yağda kızartarak yapılır.  Hamburgerin, patates kızartmasının eşlikçisi kuşkusuz soğan halkaları. Ancak hazır almak ya da fast food restoranlarından yemek yerine artık çıtır soğan halkalarını kendimiz de yapabiliriz. Hem de onlardan kat kat lezzetli yaparak. Peki evde soğan halkası nasıl yapılır? Soğan halkası yapmanın püf noktaları neler?

SPngs_1611302292_9518.jpg

SOĞAN HALKASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet kuru soğan
1 paket dilimlenmiş cheddar peyniri (kaşar peynir de olur)
2 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
göz kararı bolca sıvıyağ (kızartma için)

m4WB2_1611302270_0547.jpg

YAPILIŞI

Soğanı halka şeklinde üç eşit parçaya bölün ve içinden halkaları ayırın. Cheddar peynirini soğan halkası genişliğinde kesin.

İki soğan halkasını arada boşluk kalacak şekilde iç içe koyun ve boşluğa dilimlediğiniz cheddar peynirini yerleştirin. Bu şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve buzlukta 1 saat bekletin.

2 yumurtayı bir kasede çırpın. Buzluktan çıkardığınız soğan halkalarını önce una, sonra yumurtaya, sonra galeta ununa, tekrar yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

İstediğiniz sos ve yeşillikle ılık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt