Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli kurabiyenin püf noktaları

En kolay sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli kurabiyenin püf noktaları
0
66

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pratik_sirkeli_tuzlu_kurabiye_nasil_yapilir_1540973453_0559.Jpeg

Pastanelerde satılan lezzetli tuzlu kurabiyenin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Pastanelerde çalışan şeflerden enfes tuzlu kurabiyenin sırrını öğrendik. İşte tam kıvamında ve çayın yanında afiyet yiyeceğiniz sirkeli tuzlu kurabiye tanımı...

Sirkeli kurabiye, içerisine yumurta, margarin, kabartma tozu ve sirke koyularak yapılan bir kurabiye tanımıdır. Sirkeli kurabiye öteki kurabiyelere nazaran daha gevrek olan bir tanımdır ve tazeliğini daha uzun müddet korur. Bir saklama kabı içerisinde buzdolabında saklanabilir. Sirkeli kurabiye beş çaylarında hazırlanarak kusursuz bir ikram sunulur. Çay yahut kahvenin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz enfes tuzlu kurabiye, günün her saatinde tüketilebilecek bir lezzet. Çoklukla pastaneden alınan tuzlu kurabiyenin lezzetli olmasının sırrı içerisinde bir ölçü sirke konulmasıymış. Hem lezzeti hem de tam kıvamında olan tuzlu kurabiye, kavanozda da saklanabilecek bir tanım. Pekala pastanelerde yapılan tuzlu kurabiyenin tanımı nedir? 

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TANIMI:

GEREÇLER

3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta
Çörek otu



YAPILIŞI

Oda sıcaklığında olan tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kabın içerisine alın ve güzelce karıştırın.

Un hariç kalan materyalleri de yavaş yavaş ekleyerek elinizle karıştırın.

Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş karışımın içerisine ek edin ve yoğurun.

Biraz dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın ya da istediğiniz biçimi kalıpla verin. Üzerilerine yumurta sürüp çörek otu serperek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

180 derecelik fırında 12 dakika kadar üzeri kızana kadar pişirin.

Soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt