Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis gibi kokan sarımsaklı ekmek tarifi

En kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis gibi kokan sarımsaklı ekmek tarifi
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_sarimsakli_ekmek_nasil_yapilir_mis_gibi_kokan_sarimsakli_ekmek_tarifi_1618222681_6386.jpg

Sarımsaklı ekmek, bayat ekmeklerinizi çok çabuk değerlendirebileceğiniz olağanüstü bir atıştırmalık. Yurt dışındaki ülkelerde bilhassa satılan ve rekor kıran sarımsaklı ekmeği sizler de meskeninizde kolay bir formda yapmak ister misiniz? En kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis üzere kokan sarımsaklı ekmek tanımı bugünkü yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Ekmek sevmeyenin bile hayır diyemeyeceği bir lezzet sarımsaklı ekmek dilimleri. Her türlü yemeğin yanında ikram edebileceğiniz üzere ekstra tatlarla çay saatinde ya da yemek öncesi aperatif olarak servis edebilirsiniz. Sarımsaklı ekmek, sarımsak ve zeytinyağı yahut tereyağı ile doldurulmuş ekmeklerden oluşur ve kekik yahut chives üzere ek otlar içerebilir. Daha sonra, klasik yahut ekmek fırınında kızartılana yahut pişirilene kadar ızgara yahut ızgara yapılır. Aromalarının daha ağır bir formda hissedilmesi için ayıkladığınız biberiyeyi, sarımsak ve tuz ilavesiyle havanda dövün. Eklemek istediğiniz tüm baharatlara tıpkı süreci uygulayın.
  • İstediğiniz biçimde ve her tıp ekmekle yapabileceğiniz üzere baharat ve sarımsak yoğunluğu da büsbütün sizin damak tadınıza nazaran şekillenebilir.
     
  • Bayatlamak üzere olan ekmekleri de pahalandırmak için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.


SARIMSAKLI EKMEK TANIMI:

MATERYALLER

 su bardağı ılıtılmış süt
1 paket kuru maya
1 kesmeşeker
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı un
3 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için;

3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı susam



YAPILIŞI

 Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ek edip elinizle yeterlice karıştırın.

Sarımsak, kekik, tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin.

Mayalanmış hamuru 3 eşit kesime bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak 5 cm çapında 3 uzun rulo elde edin.

Ruloları saç örgüsü formunda sararak çelenk haline getirin.

Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin.

180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun...

 
858,519Konular
981,249Mesajlar
31,103Kullanıcılar
A_YerrSon üye
Üst Alt