
En Kolay Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Alt muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
En Kolay Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dillere destan bir yiyenin bir daha istediği nefis sarma muhallebi. asla pişman etmeyen bir lezzet. ️
- Büyük dikdörtgen tepsiye alt tabanı kaplayacak şekilde bolca hindistan cevizi serpin.
- Tencereye un, şeker ve sütü alıp koyulaşıncaya kadar pişirin üstüne tereyağı ve vanilya ekleyin.
- Pişen muhallebiyi sıcakken tepsiye dökün ve eşit şekilde yayın. 3 saate yakın buzdolabın da soğutun. Sararken kırılmaması için iyice soğuması lazım.
- 1 paket krem şantiyi sütle çırpın. Krema kıvamına gelmesi lazım.
- Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi yayalım ve 10 eşit parçaya bölelim.
- Muhallebiyi yuvarlayarak saralım.

En Kolay Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı