Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay profiterol evde nasıl yapılır? Tam kıvamında profiterol yapmanın püf noktaları

En kolay profiterol evde nasıl yapılır? Tam kıvamında profiterol yapmanın püf noktaları
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
en_kolay_profiterol_evde_nasil_yapilir_evde_profiterol_yapmanin_puf_noktalari_1599465661_776.jpg

Çikolata sevenlerin bayılarak tükettiği, gece gündüz kaçamak tatlısı olarak bilinen profiterolün kaşık kaşık yiyeceğiniz tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Pastanelerde yemeye alışkın olduğunuz bu enfes tatlıyı konutunuzda hazırlamak istiyorsanız kesinlikle tanımımıza bir göz atın.

Profiterol, top halindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı bir tatlıdır. Profiterolün nereden geldiği bilinmemektedir. Gerçekten Sahrap Soysal profiterolün bir Fransız tatlısı olduğunu belirtmiştir. İmalinde hafif pişirilen bir hamur kullanılır. Küçük büyük demeden herkesin severek tüketti tatlılar ortasında yer alıyor. Adeta çikolata krizlerini ortadan kaldıran profiterol tatlısını konutta hazırlamak biraz güç olsa da yumuşacık içiyle konuklarınızın gözlerini kamaştıracak. Evde profiterol hazırlamak isteyenler bugünkü yazımızı inceleyebilirsiniz. Püf noktaları uygulanarak yapılan profiterolün makûs olmasının ihtimali yoktur. Bu nedenle bu tatlının üretim evresinde dikkatli davranmak kıymetlidir. İhtimamla hazırlanmış profiteroller, hem sizden hem de konuklarınızdan tam not almaya aday bir tatlı olacaktır.
  • Profiterol ve başka tüm hamur işlerinde ki en kıymetli püf noktası budur. profiterörün öteki bir püf noktası ise pişirip soğuttuğumuz profiterol hamurunu yumurtaların tek tek kırılarak yapılmasıdır.
  • Yani kırılan her yumurtadan sonra hamur güzelce karıştırılmalı ve akabinde tıpkı süreci devam ettirilmelidir. Ayrıyeten profiterolü yaparken materyallerin ölçüleri teğe bir uygulanmalıdır. 


PROFİTEROL TANIMI:

MATERYALLER

Çikolata sosu için;

220 gram bitter çikolata
200 gram krema

Kreması için;

500 ml. süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilin

Profiterol hamuru için;

1 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
3 adet büyük uzunluk yumurta



YAPILIŞI

Öncelikle tarife kremasını hazırlayarak başlayın. Derin bir tencereye süt ve şekeri alın, güzelce karıştırın. Akabinde un ve yumurtayı ekleyerek koyu kıvama gelene kadar karıştırın.

Yoğunlaşınca vanilyayı ekleyerek ocaktan alın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Daha sonra Profiterol hamurunu hazırlayabilirsiniz. Su ile margarini derin bir tencerenin içerisine alıp kaynatın.

Kaynayan yağlı suyun içine unu ekleyerek 5 dakika kavurun.

Hamur üzere toparlandığında ocaktan alıp, dinlendirin.

Dinlenen hamurun içine yumurtaları ekleyerek güzelce yoğurun. Akabinde 15 dakika tekrar dinlendirin.

Beklettiğiniz hamurdan 1'er tatlı kaşığı alarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ortada boşluk kalacak formda kaşık yardımıyla dökün.

180 derecede 40 dakika kadar pişirin. Sonrasında alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın.

İçini krema ile doldurun, servis tabağına güzelce dizin.

Tencerede çikolata sosunu da hazırladıktan sonra üzerinden çokça gezdirin.

Ilık hale gelen tatlıyı üzerine antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt