Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay patlıcan turşusu nasıl yapılır? Patlıcan turşusunun püf noktaları

En kolay patlıcan turşusu nasıl yapılır? Patlıcan turşusunun püf noktaları
0
76

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
en_kolay_patlican_tursusu_nasil_yapilir_patlican_tursusunun_puf_noktalari_1603872566_3384.jpg

Ülkemizin en değerli besin kaynaklarından olan sebzelerle muhteşem turşular yapabilirsiniz. Örneğin patlıcan turşusu... İçine çeşitli sebzeler doldurulan patlıcan turşusunun püf noktası patlıcanların turşu kurulmadan önce haşlanıp acı sularından arındırılması. Çok beğeneceğiniz patlıcan turşusunun tarifi yazımızda.

Patlıcan turşusu her yörede yapılsa da Çanakkale’de bambaşka bir yeri var çünkü bir ana yemek hazırlanırcasına emek veriliyor. Patlıcanlar haşlanıyor, lahanalar ayrılıyor ve araya kereviz konularak iple bağlanıyor. En güzel ana yemeklerin yanına yakışan patlıcan turşusunun tadına mutlaka bir kez tadına bakmalısınız. Türk sofralarının vazgeçilmezi olan turşuyu bir de bu tarifle deneyin... Patlıcan turşu, bazı yemeklerin yanında tüketilmesi gereken olmazsa olmaz lezzetlerden biridir. Peki tadıyla çok sevilen patlıcan turşusu tarifi nedir? Patlıcan turşusu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktası...

eHBgL_1603872928_2907.jpg

PATLICAN TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilogram küçük turşuluk patlıcan
1 adet küçük baş lahana
1 adet havuç
3 adet kırmızı salçalık biber
10-15 dal kereviz
1 demet maydanoz
1 su bardağı sirke
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
3-4 adet defne yaprağı

8ow1h_1603872856_5287.jpeg

YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün.

Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için 3-4 saat bekletin.

Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.

Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.

Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin.

Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip bu suyu kaynatın ve soğumaya bırakın.

Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.

Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin. Bu sürenin sonunda nefis turşunuz yemeye hazırdır.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Malzemeler * Patlıcan Dolma Turşusu 1 poşet Dr Oetker Turşukur 3 ½ su bardağı su 2 ½ çay bardağı sirke 6 7 adet orta boy patlıcan 2 ½ su bardağı su (kaynatmak için) 1 çay kaşığı tuz 250 g ince doğranmış lahana 2 adet ince doğranmış kırmızıbiber 2 adet ince doğranmış sivri biber 5 6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 5 kilo patlıcan *1 küçük lahana *Yarım kg kırmızı biber *Yarım kg yeşil domates *Yarım demet kereviz *1 baş sarımsak *2 su bardağı elma sirkesi *1 su bardağı turşuluk tuz ( tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Bana göre 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Patlıcan Turşusu Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem 2 kg patlıcan 2 Adett havuç 10 Adet kereviz sapı ve yaprağı 1 Adet kök kereviz 15 Diş sarmısak 1 Çorba kaşığı kırmızı pul biber 1 Litre sirke 1 Kahve fincanı tuz Hazırlanışı Turşuluk küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *67 adet patlıcan *6 adet acı veya tatlı biber *3 yemek kaşığı nar ekşisi *4 diş sarımsak *2 yemek kaşığı kuru nane *Tuz *1 çay kaşığı (silme) biber salçası Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Tencerenize yarısından iki parmak aşağıda su doldurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
MALZEMELER Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı HAZIRLANIŞI Kısa, ince yapılı körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur Doldurularak turşusu kurulacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt