Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay mumbar dolması nasıl yapılır? Güveçte kibe-mumbar dolması tarifi

En kolay mumbar dolması nasıl yapılır? Güveçte kibe-mumbar dolması tarifi
0
60

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
evde_guvecte_kibe_mumbar_dolmasi_nasil_yapilir_1584105889_5917.jpg

Doğu Anadolu kültüründe sofralardan eksik olmayan mumbar herkes tarafından merak edilir. Genellikle kokusu nedeniyle herkes tarafından çok sevilmese de düşkünleri vardır. Mumbarı evinizde pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. Diyarbakırlı Aliye Bulak'ın özel kibe-mumbar tarifi haberin detayında:

Mumbar, bazı bölgelere göre adı bumbar olarak bilinen bir yemek ismidir. Koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan mumbar, ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Bir dolma çeşidi olan mumbar, sakatat denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerdendir. Ancak bu tamamen farklı bir lezzet, Diyarbakır yöresine ait olan güveçte mumbar dolmasını sizler için Diyarbakırlı Aliye Bulak'tan aldık. İşte detayları:



MUMBAR DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 Çömlek (Güveç)
1 bağ mumbar (bağırsak)
1 kibe (işkembe)
500 gram yağsız kıyma
3 bardak pirinç
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 bardak sıvı yağ
1 bardak su
pulbiber
nane
karabiber
tuz

gyhJo_1584105942_7492.JPG

NOT: Öncelikle mumbar iç-dış yapılarak temizlenir. Daha sonra mumbar ve kibe temizlenerek sirkeli suda 2 gün bekletilir. 3 bardak pirinç ayıklanır ve yıkanır.

İç harcı;

500 gram yağsız kıyma,3 bardak pirinç, 2 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası,1 bardak sıvıyağ,1 bardak su, pul biber, karabiber, nane, tuz malzemeler karıştırılıp elle yoğurulur. Bir bardak su eklenerek yoğurulmaya devam edilir. 

UGJiC_1584105980_1497.JPG

Sonra temizlenmiş mumbarlar ucu ters kıvrılı. Dış kısmı içe getirilerek malzeme eklenir. Yıkanmış Kibeler ise parçalara ayrılır. İplikle dikilir kese şekline gelen kibe harcla doldurulur. 

Dağınık bir halde güvece yerleştirilir. Hafif üstüne geçecek şeklinde su doldurulur. 2 saat boyunca orta ateşte pişirilir. 

Afiyet olsun...



 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt