
Türk mutfağının sevilen tanımlarından biri olan mücver, küçük büyük herkesin beğendiği yemekler ortasındadır. Günün her saatinde bayıla bayıla yiyebileceğiniz mücver, kabaktan olduğu üzere başka sebzelerden de yapılabilir. Mücverde temel kabağın un ve yumurta ile bağlanmasıdır. Üzerine yoğurtla servis edebileceğiniz enfes mücverin tanımına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Mücver; ana materyali kabak olan yumurta ve un ile hamanlanarak pişirilen bir zerzevat yemeğidir. Köfteye rakip olan mücver, Türk mutfağının en eski ve esaslı tanımları ortasında yer alır. Kokusuyla mutfağı saran üretimi çok kolay bir orta öğün hatta akşam yemeği bile olabilir. Her öğünde tüketilebilecek bir yemek olan mücver, Türk mutfağında epey tanınan bir pozisyona sahiptir. Lezzetli ve imali kolay olduğu için mücver tanımı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Mücver tanımı patates mücveri ve kabak mücveri olarak ikiye ayrılabilir ve her ikisi de pratiktir. Çoklukla altın günlerinin ve çay saatlerinin en pratik lezzetlerinden biri olan mücveri 15 dakikada pratik bir formda hazırlayabileceğiniz tanımı sizlerin beğenisine sunuyoruz. İster fırında yapın ister tavada kızartarak yapabileceğiniz enfes mücverin tanımı bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.
- Bu mücver, seçtiğiniz rastgele bir şeye daldırılabilir. Dünya genelinde cacık için en çok tercih edilen soslar ya da sıvılar epeyce değişiktir zira Türk mutfağında çok ender rastladığımız durumlardır. Ayrıyeten mücveri bu halde yemek Türkiye olarak ağız tadımıza da uymayabilir. Bu soslar, cacık, çiftlik sosu, barbekü sosudur.
GEREÇLER
3 adet orta uzunluk kabak
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
4-5 kol taze soğan
1 küçük kesim beyaz peynir
1 küçük demet dereotu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Pratik bir formda mücver hazırlamak istiyorsanız öncelikle kabakları haşlayın. Daha sonra rendeleyip içerisine kalan gereçleri ekleyin.
Güzelce yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini kapatıp bir mühlet bekletin.
Daha sonra tavada yağı kızdırın ve kaşık yardımıyla hamurdan modüller alıp yağın içerisine bırakın.
Güzelce alt üst pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı sosla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...