iltasyazilim
FD Üye
En Kolay Lahmacun (Hamur Yoğrulmadan) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için;
*250 gr kıyma
*2 sivri biber
*1 soğan
*1 domates
*1 tutam maydanoz
*1 çorba k domates salçası
*1 çorba k biber salçası
*2 kaşık zeytinyağı
*Yarım çay b su
*Tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon
En Kolay Lahmacun (Hamur Yoğrulmadan) Tarifi Yapılışı Acıktığınızda makarna hızında yapacağınız bir tarif
1
*Hamuru için bir kaba ılık su, maya ve şeker alınır
*Karıştırılır ve 10 dk beklenir
*Tuz eklenir
*Daha sonra bir taraftan kaşıkla karıştırırken bir taraftan un eklenir
*Hafif ele yapışan bi hamur olacak
*Üzeri streç filmle kapatılır
*Mayalanması için beklenir
*Yaklaşık 4050 dk
*İçi için rondoya soğan ve biberler iri doğranır Rondoda çekilir
*Daha sonra maydanoz ve domates eklenir onlar da çekilir
*Bir kaba kıyma alınır
*Üzerine rondoda çektiğimiz harç konulur
*Sonra tuz, baharatlar, salça yağ ve su eklenir iyice karıştırılır
*Mayalanan hamurdan elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde bezeler alınır
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulur
*El suya batırılarak elle açılır
*Olabildiğince ince tabak büyüklüğünde açmaya çalışın
*Sonra üzerine kıymalı harç elle yayılır
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirilir
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için;
*250 gr kıyma
*2 sivri biber
*1 soğan
*1 domates
*1 tutam maydanoz
*1 çorba k domates salçası
*1 çorba k biber salçası
*2 kaşık zeytinyağı
*Yarım çay b su
*Tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon
En Kolay Lahmacun (Hamur Yoğrulmadan) Tarifi Yapılışı Acıktığınızda makarna hızında yapacağınız bir tarif
1
*Hamuru için bir kaba ılık su, maya ve şeker alınır
*Karıştırılır ve 10 dk beklenir
*Tuz eklenir
*Daha sonra bir taraftan kaşıkla karıştırırken bir taraftan un eklenir
*Hafif ele yapışan bi hamur olacak
*Üzeri streç filmle kapatılır
*Mayalanması için beklenir
*Yaklaşık 4050 dk
*İçi için rondoya soğan ve biberler iri doğranır Rondoda çekilir
*Daha sonra maydanoz ve domates eklenir onlar da çekilir
*Bir kaba kıyma alınır
*Üzerine rondoda çektiğimiz harç konulur
*Sonra tuz, baharatlar, salça yağ ve su eklenir iyice karıştırılır
*Mayalanan hamurdan elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde bezeler alınır
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulur
*El suya batırılarak elle açılır
*Olabildiğince ince tabak büyüklüğünde açmaya çalışın
*Sonra üzerine kıymalı harç elle yayılır
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.