
Sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde atıştırmalık olarak severek yenilen kruvasanın en kolay tanımını denemek isterseniz bu haber tam size nazaran. Yerküre mutfağının münhasıran de İngilizlerin sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kruvasanını denemek istersiniz kesinlikle hazırladığımız tanımı denemelisiniz.
Kruvasan, ürkçe "ay çöreği, hilal açması" manasına gelen Avusturya kökenli, hilal formunda olan bir hamur işidir. Dışı hamur, içi ise çikolata ile kaplı olan kruvasanın içerisindeki isteğe nazaran değişebiliyor. Sadece tereyağıyla yapıldığı için açma ile farkı hayli büyük olan kruvasan kahve yanına çok yakışıyor. Fransız’ların ulusal unlu mamulu olan ‘croissant’, Avrupa’da münhasıran Fransa’da kahvaltılarda kesinlikle kruvasan çeşitlerini görebilirsiniz. Osmanlı döneminde İmparatorluğu’un Viyana’yı kuşattığı 1683 yılında Viyanalı pastacıların işgalden kurtulmaları ismine Türklere ithafen yaptıkları bir çörek olan bu enfes lezzet, biçimini Osmanlı bayrağındaki ay halinden alıyor. Yapılış biçimi itibarıyla milföy hamuruna benzeyen kruvasan, ince hamur ve yağ tabakasından oluştuğu için pişilirdiğinde 8-10 misli kabarabiliyor. Ağızda kolaylıkla dağılan kruvasanı siz de denemek istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız tanımı incelemelisiniz.
KRUVASAN TANIMI:
MATERYALLER
Bir paket milföy hamuru
Sürülebilir çikolata
Üzeri için;
Yumurta sarısı

YAPILIŞI
Kare formunda olan milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin ve 2 adet üçgen elde edin.
Üçgenlerin içine çikolatayı sürün. İçine çikolata sürülen üçgenleri rulo formunda sarın.
Kenarlarını ay çöreği halinde içe yanlışsız kıvırın.
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 kademede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...