Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay kruvasan nasıl yapılır? Evde kruvasan pişirmenin püf noktaları

En kolay kruvasan nasıl yapılır? Evde kruvasan pişirmenin püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ev_yapimi_kruvasan_tarifi_1570267532_6522.jpg

Sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde atıştırmalık olarak severek yenilen kruvasanın en kolay tarifini denemek isterseniz bu haber tam size göre. Dünya mutfağının özellikle de İngilizlerin sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kruvasanını denemek istersiniz mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Kruvasan, ürkçe "ay çöreği, hilal açması" anlamına gelen Avusturya kökenli, hilal şeklinde olan bir hamur işidir. Dışı hamur, içi ise çikolata ile kaplı olan kruvasanın içerisindeki isteğe göre değişebiliyor. Sadece tereyağıyla yapıldığı için açma ile farkı oldukça büyük olan kruvasan kahve yanına çok yakışıyor. Fransız’ların milli unlu mamulu olan ‘croissant’, Avrupa’da özellikle Fransa’da kahvaltılarda mutlaka kruvasan çeşitlerini görebilirsiniz. Osmanlı döneminde İmparatorluğu’un Viyana’yı kuşattığı 1683 yılında Viyanalı pastacıların işgalden kurtulmaları adına Türklere ithafen yaptıkları bir çörek olan bu enfes lezzet, biçimini Osmanlı bayrağındaki ay şeklinden alıyor. Yapılış şekli itibarıyla milföy hamuruna benzeyen kruvasan, ince hamur ve yağ tabakasından oluştuğu için pişilirdiğinde 8-10 misli kabarabiliyor. Ağızda kolayca dağılan kruvasanı siz de denemek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi incelemelisiniz.

KRUVASAN TARİFİ:

MALZEMELER

Bir paket milföy hamuru 
Sürülebilir çikolata 

Üzeri için;

Yumurta sarısı

AwgP8_1570269385_7932.jpg

YAPILIŞI

Kare şeklinde olan milföy hamurlarını üçgen şeklinde kesin ve 2 adet üçgen elde edin. 

Üçgenlerin içine çikolatayı sürün. İçine çikolata sürülen üçgenleri rulo şeklinde sarın. 

Kenarlarını ay çöreği şeklinde içe doğru kıvırın. 

Üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt