
Pastanelerde yahut meşhur tatlıcılarda satılan keşkül tatlısını meskende kolay bir biçimde yapabilirsiniz. Öteki tatlılardan biraz farklı olan keşkül, oş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve az kalorili, pratik bir tatlı seçeneği. Meskende küşkül tatlısı nasıl yapılır? Keşkül tatlısının içinde ne var? Keşkül tatlısının püf noktaları nedir? İşte soruların cevabı:
Osmanlı devrinde dervişlerin iple bellerine bağladıkları kaselere keşkül ismi verilirdi. İsmini buradan alan lezzetli keşkül tatlısı, gurur ve kibir ismine dilenmeye mecbur bırakılan dervişlere yiyeceklerini koymaları için keşkül ismi verdikleri çantalar takılırdı. Keşkül de sütlaç ve tavuk göğsü üzere piştikten sonra çok ağır bir kıvamda olmamalıdır. İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için denetimli olarak pişirin. Şayet buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve ağır bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz. Pastanelerde satılan keşkülün birebiri olacak harika tam kıvamında tanımımız yazımızda.
KEŞKÜL TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta sarisi
1 su bardağı çekilmiş toz badem
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
Tencereye nişasta ve su hariç tüm materyalleri kaynaya kadar karıştırın.
Daha sonra suyla nişastayı karıştırdıktan sonra tencereye ek edip tekrar kaynatın.
Akabinde pişen tatlıyı kaselere eşit ölçüde paylaştırın.
Buzdolabında dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...