Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay karakuş tatlısı nasıl yapılır? Masterchef karakuş tatlısı yapımı

En kolay karakuş tatlısı nasıl yapılır? Masterchef karakuş tatlısı yapımı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_karakus_tatlisi_nasil_yapilir_masterchef_karakus_tatlisi_yapimi_1602584048_9718.jpg

Adana mutfağının lezzetli tatlıları arasında yer alan karakuş tatlısı Masterchef'te yarışmacılardan istedikten sonra trend hale geldi. Tadı damağınızda kalacak bu tatlının içinde olan cevizli karışım size lezzet şöleni yaşatacak. Karakuş nasıl yapılır ve karakuş tatlısı nerenin sizler için araştırdık. İşte tüm sorularınızın yanıtı...

Misafirlerinize sunumu şık ve yapımı kolay bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, karakuş tatlısını deneyebilirsiniz. İçi ceviz dolu üzeri fıstıkla süslenmiş ve şerbetini iyice çekmiş karakuş tatlısına siz de 'hayır' diyemeyeceksiniz. Şekil olarak kuşun kanatlarına benzetilen karakuş tatlısı tarifi programın sonrasında yeniden gündeme geldi. Çıtır dokusu ve ağızları şenlendiren şerbetiyle karakuş tatlısı tarifi en merak edilen detaylar arasında yerini aldı. Peki bu kadar merak edilen karakuş tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

KARAKUŞ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

4 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için;

1 su bardağı ceviz
Tarçın ve toz şeker

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Limon

l36PM_1542095207_2129.jpg

YAPILIŞI

Geniş bir kabın içerisinde hamur malzemelerini homojen kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek tam 45 dakika bekleyin. 

Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Daha sonra her ikisi de incecik şekilde açın. açtıktan sonra iki ucundan katlayın ve cevizli harcı içerisine ekleyin. Kalan hamuru da üzerine katladıktan sonra ince uzun bir hamur elde edin.

Hamuru şekildeki gibi büzdükten sonra parçalara ayırın.

Tüm hamur için aynı işlemi yaptıktan sonra kızgın yağın içerisinde kızartın.

Önceden hazırlanan soğuk şerbeti kızarttığınız hamurların üzerine dökün.

Güzelce çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt