Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Ev yapımı haşhaşlı revani tarifi

En kolay haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Ev yapımı haşhaşlı revani tarifi
0
75

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pratik_hashasli_revani_tatlisi_nasil_yapilir_1561713563_543.jpg

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen revani tatlısının muhteşem pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bir kez deneyeceklerin çok seveceği haşhaşlı revani tatlısını misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Peki evde haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Türk mutfağında Revani severek tükettiğimiz şerbetli tatlılarımızdandır. Akşam yemeği sonrasında ele alınan çayların yanına en çok yakışan tatlılardan biri olan revaniyi çıtır çıtır olmasını istiyorsanız içerisine haşhaş ilave edebilirsiniz. Revani tatlısı Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan’ın fethedilmesi şerefine yapılan tatlıdır. Bu kadar güzel bir olayın sevincini yansıtan tatlı bizim içinde çok değerlidir. Revani sade yapıldığı gibi haşhaşlı da yapılabilmektedir.  Her şekilde lezzetli olan revani tatlısını henüz denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Pratik haşhaşlı revani tatlısının tarifi bugünkü yazımızda.

REVANİ TATLISININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?
  •  Revaniniz için kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir.
     
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar kesinlikle çırpmalısınız.
     
  • Kek ile şerbeti buluştururken kekinizin soğuk, şerbetinizin de ilk sıcağının çıkmış olmasına dikkat edin.
04U4Y_1576140314_9262.jpg

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Z1L34_1561713658_6756.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştırın.

Daha sonra süt, haşhaş, sıvı yağı ilave edin ve karıştırma devam edin.

Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.

dxRU7_1561713926_3172.jpg

Hazırlanan karışımı 170 derece fırında güzelce pişirin.

Şerbeti tencerede güzelce kaynatıp, 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

İlk sıcaklığı geçen şerbeti kekin üzerine dökün.

En son olarak üzerine krema veya krem şanti sürün.

Buzdolabında soğuyana kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt