Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifi

En kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifi
0
62

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
en_kolay_fasulye_tursusu_nasil_yapilir_taze_fasulyeden_tursu_tarifi_1606214794_457.jpg

Son dönemde fındık turşusu gibi farklı ürünlerle yapılan turşular oldukça popüler ama klasiklerin yerini de hiçbir şey tutmuyor. Örneğin fasulye turşusu… Enfes tadıyla damaklarda iz bırakacak fasulye turşusunun tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Koronavirüs dolayısıyla son zamanlarda dikkat etmemiz ve güçlendirmemiz gereken bağışıklık sistemini en güzel şekilde destekleyen besinlerden biri de turşu. Madem herkesin evinde bulunan malzemelerle yapılıyor, neden turşumuzu evde, katkısız bir şekilde yapmayalım!  Karadeniz yöresinin eşsiz lezzeti fasulye turşusunu evde kolaylıkla kurabilirsiniz. Özellikle de yaz aylarında, mevsiminde yetişmiş fasulyelerden yapacağınız bu turşu muhteşem olacak. Yazın hazırladığınız bu turşu sizi tüm kış sizi mevsim fasulyesi lezzetinden mahrum bırakmayacak. Yanında servis ettiğiniz her yemeğe lezzet katacak fasulye turşusu nasıl yapılır? İşte tarifimiz...

uIMwr_1606214865_2744.jpg

TAZE FASULYE TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilogram taze fasulye
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 baş sarımsak
8 su bardağı içme suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu

HVv72_1606214853_977.jpg

YAPILIŞI

Fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın.

Büyük bir tencerede su kaynatıp fasulyeleri 3 dakika kadar haşlayın.

Ardından sıcak sudan çıkarıp soğuk suya alın ve kurutun.

Sarımsakların kabuklarını soyun.

Fasulyeleri aralarına sarımsakları serpiştirerek kavanozlara yerleştirin.

Tuzu sıcak suyla eritip içine sirkeyi ilave edin ve karıştırın.

Kavanozların üstünde kalan boşluğu da içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Serin ve ışık almayan bir yerde beklettiğiniz fasulyeleriniz birkaç hafta içinde olgunlaşacak. 

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt