Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay ev lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcı

En kolay ev lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcı
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cok_lezzetli_rumeli_boregi_nasil_yapilir_1570525492_4707.JPG

Üzerine ister yoğurtlu sos isterseniz de sade bir halde tüketebileceğiniz Rumeli böreği, iç harcı ile damaklarda iz bırakıyor. Üretimi biraz zahmetli olsa da tadı ve kıvamından ötürü çok beğenerek yapmak isteyeceğiniz Rumeli böreğinin tanımını denemek için yazımızın içeriğini inceleyebilirsiniz.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Ana yemek yerine servis edebileceğiniz  Rumeli böreği, imal etabı olarak sosyete mantısı ile benzerlik gösteriyor. İç harcında haşlanmış ve didiklenmiş tavuk olan Rumeli böreği, sunumu ve lezzeti ile herkesin severek tüketecek. Farklı börek tanımlarıyla konuklarınızı şaşırtmayı seviyor tıpkı vakitte sofralarınızı süslemek istiyorsanız Rumeli böreği tam size nazaran. Birinci tadına baktığınızda sos sonrasında ise tavuk suyunun enfes tadıyla buluşan damaklar şölene dönüşecek. Pekala Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin püf noktaları nelerdir?



RUMELİ BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

3 adet yufka
1 adet kemikli tavuk göğüs eti
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Sosu için;

2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2,5 su bardağı tavuk suyu
Tuz

Üzeri için;

Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber



YAPILIŞI

Yufkaları 4 modüle bölüp, sıvı yağ ile yağlayın. Daha sonra bol limonlu suyun içerisinde haşlanan tavukları, didikleyin.

Tuz ve karabiber ile bir arada harmanladıktan sonra yufkanın geniş kısmına koyarak gül halini verin.

Tüm yufkalar için birebir süreci yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen böreklerin üzerine tavuk suyu gezdirin. En son tekrar fırına verip, sosunu hazırlayın.

Sosla birlikte börekleri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt