Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktları

En kolay dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktları
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
en_kolay_dondurma_nasil_yapilir_evde_dondurma_yapmanin_puf_noktlari_1617697263_3706.jpg

Yaz aylarının en lezzetli ve hafif tatlısı dondurmayı meskende kendiniz yapmak ister misiniz? Dışarıdan dondurma almak yerine çocuklarınızla birlikte aktiflik için dondurma üretimini öğretebilirsiniz. Pekala meskende dondurma nasıl yapılır? En kolay dondurma üretimi nasıl olur? İşte konutta dondurma yapmanın püf noktaları:

Hem hafif olması hem de lezzetli tadı ile yaz aylarının en çok tüketilen lezzetlerinden olan dondurma, içine şeker katılmış çeşitli meyve suları ya da sütten dondurulmak suretiyle elde edilen soğuk bir tatlıdır. El ile ya da elektrikli makinelerde yapılabildiği üzere dondurma buzdolapları ile de hazırlanabilir. Yaklaşık 400 yıllık bir tarihinin olduğu bilinen dondurma, kökeni Asya’dır. Marco Polo’nun Çin gezisinden dönüşünde yanında meyveli dondurma tanımları de getirdiği bilinmektedir. Çocukların da en favori atıştırmalıklarından biri olan dondurma, akşam saatlerinde tadına doyum olmuyor. Ülkemizde ise birinci dondurma üretimi 1900’ün başlarında İstanbul ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen dondurmayı meskende basitçe hazırlamaya ne dersiniz? Hem imali çok kolay hem de çocukların en sevdiği tatlılardan biri olacak konut üretimi dondurma tanımımızı kesinlikle denemelisiniz.
  • Lezzetli mi lezzetli dondurma keyfi için kimi püf noktaları unutmamanız gerekir. Karışımı 2 saatte bir, 5-6 kere olmak üzere dondurucudan çıkarıp karıştırmanız, hayalinizdeki kıvama ulaşmanızı sağlar.

     
  • Son çırpma sürecini yaptıktan sonra kaşık ya da spatula yardımı ile karışımın üzerini düzeltmeli ve buzluğa kaldırmalısınız.

     
  • Dondurucuyu en düşük ısıya ayarlamalı ve hava sirkülasyonunun sağlanması için boş bırakmalısınız.

     
  • Kullanacağınız araç-gereçlerin ve gereçlerin soğuk olması, dondurmanın gerçek kıvamını alması için çok kıymetlidir. 
 



KONUTTA DONDURMA TANIMI:

MATERYALLER

Farklı renklerde besin boyası 
2.5 su bardağı süt 
Bir paket vanilya 
2 paket krem şanti 



YAPILIŞI

Derin bir kabın içinde süt ve krem şantiyi çırpın ve koyu bir kıvama gelene kadar çırpma sürecini devam ettirin. 

Krem şantiyi farklı kapların içine koyun. 

Farklı kapların içine konulan krem şantilerin içine besin boyalarını ekleyerek karıştırın. 



Her birini buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin. 

Güzelce donan krem şantiler dondurma haline gelecektir.

Hepsini servis kabının içine koyun ve üstlerine çikolata sosu ya da fıstık koyarak servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt